Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie gdzie gdzie i u kogo zrobić rozrząd w Wielkopolsce
Autor Wiadomość
redzi 
Embrion

Model: Alfa Romeo GTV
Silnik: 2.0 TS
Rocznik: 1997
Wysłany: 2008-03-06, 11:47   Pytanie gdzie gdzie i u kogo zrobić rozrząd w Wielkopolsce

Prosze o pomoc koledzy gdzie najlepiej i u kogo zrobić rozrząd w Wielkopolsce w mojej Gtv-ce 2.0 TS ,wolałbym omijać autoryzowany serwis chyba ze ktos poleci naprawde dobry , jesli nie w Wielkopolsce to jestem w stanie pojechac dalej byle by bylo warto i gdzie ktorys ma pewnosc co do dobrego wykonania, z góry wielkie dzieki za każda odpowiedz
Pozdr.

AR_33 
Romeo

Model: Alfa Romeo 33
Silnik: 1.7 Boxer 16v
Rocznik: 1991
Wysłany: 2008-03-06, 14:30   

Witam kolegę z WLKP. :)
Jeśli chcesz mieć zrobiony dobrze rozrząd to proponuję albo ASO Nagórski (ale tam jest drogo) albo warsztat Kotowicza (nie ma ASO ale jest naprawdę dobry, ja u niego od paru lat robię swoja belle).
Wiem że godny polecenia jest AUTIM na ul. Warszawskiej, ale z ich usług jak do tej pory nie korzystałem.
Jeśli będziesz chciał dokładne namiary na któryś warsztat to pisz na PW. :)
IK@R_1886

luciano 
Pirat drogowy

Model: Alfa Romeo 33
Silnik: 1,4 IMOLA
Rocznik: 1993
Wysłany: 2008-03-09, 18:20   

Ja wymieniam rozrząd w swojej IMOLI właśnie u pana Kotowicza, moja AR właśnie tam jest serwisowana.

Emenems 
Alfa i Omega

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2.5 V6 24V
Rocznik: 1998
Wysłany: 2008-03-09, 22:38   

Zapraszam do Turku (masz do mnie 40 km). Mam dobrego mechanika. Robił mi rozrząd jak miałem Twin Sparka. Może nie jest najtańszy, ale auto chodziło idealnie. Przy 1.6 za wymianę rozrządu, łacznie z Wariatem, olejem i robocizną, zapłaciłem ok 1200 zł.

Jakby co to pisz na PW
Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
Ostatnio zmieniony przez Emenems 2008-03-09, 22:39, w całości zmieniany 1 raz  

redzi 
Embrion

Wysłany: 2008-03-10, 10:00   

Dziękuje raz jeszcze koledzy , jutro jestem umówiony z kolesiem który sie zajmuje tylko Alfami i zobaczymy co wyjdzie z rozmowy a jak nie odezwe sie do któregoś z was :D
Pozdrawiam

Doman 
Embrion

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2.0 TwinSpark
Rocznik: 2001
Wysłany: 2008-03-22, 21:06   

I gdzie w koncu podjales sie serwisu redzi, jesli mozna spytac? No i o jakas opinie prosimy...

redzi 
Embrion

Wysłany: 2008-03-26, 13:47   

Więc udało mi sie zdobyć namiary do kogoś kto pracuje w serwisie Fiata i tam zajmuje sie wyłacznie Alfami , wieć koszt części wyniósł mnie około 740 zł bez wariatora i pompy wodnej których nie wymieniałem gdyż facet uznał ze są dobre i nie tylko od niego sie dowiedziałem ze wymiana wariatora np to chwyt serwisów i mechaników gdyz jesli jest dobry to nie ma potrzeby jego wymiany a jesli za jakis czas siadzie nie trzeba wymieniac ponownie rozrządu ( nie mówie ze zle wszystko wymienic bo wtedy ma sie na jakis czas spokoj ale ja jestem zdania ze jak cos narazie działo to... ;) wiec u mnie narazie staneło na tym , czekam jeszcze na jeden pasek do wałka wyrównowazającego i jednym kołem zębatym i wtedy poczuje ulge ze to co wazniejsze wymieniłem , jesli ktos by potrzebował namiar bo np mieszka gdzies w okolicy to chetnie sie podziele , pozdrawiam
PS narazie jestem zadowolony ale zobacze jak wszystko juz bedzie zrobione wtedy napisze opinie ;]
Ostatnio zmieniony przez redzi 2008-03-26, 13:48, w całości zmieniany 1 raz  

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu