Wysłany: 2006-04-10, 11:34 Łódzki salon bez jazd 159 i Brerą
Witajcie.Dzisiaj pojechałem do salonu zobaczyć 159 sportwagon i umówić się na jazdę.Świetna jest 159,bardzo mi się podoba i mogę śmiało powiedzieć,że się zakochałem.Pytam gościa na kiedy można się umówić na jazdę a on odpowiada,że nie mają przewidzianych samochodów do jazd,Brery też.Trochę mnie to zdziwiło,bo nie spotkałem się nigdy aby w salonie obojętnie jakiej marki aby tak powiedziano.Czy u Was też były takie sytuacje w salonie Alfy? Pozdrawiam.
_________________ A to już historia:
Alfa 155 2.0 TS 8V
Alfa 164 3.0 V6 24V Super
ja jeszcze nigdy nie byłem na jeździe próbnej, ale podejrzewam, ze nie każdem będzie dane prowadzic Brerę albo 159. Może trzeba stwarzac pozory, że nas stac na to auto i poważnie jesteśmy zainteresowani jako zakupem.
Apropo jazdy próbnej to mam taką starą gazete motoryzacyjną, w której redaktorzy chcieli umówic się na jazdę próbną w salonie Lexusa i Jaguara. Jeden z redaktorów był ubrany, śmiało można użyc określenia na sportowo, drugi elegancko. W salonie Lexusa obaj zostali zapisani na listę i podano im terminy kiedy mają się zgłosic. Natomiast Jaguar był wybredny i do jazdy próbnej dopuszczony został jedynie pan, który zjawił się w garniturze
Swoją drogą sam chyba skusiłbym się na jazdę próbną. Jakie wymagania trzeba spełniac aby pojeździc sobie np. Alfą GT ?
najbardziej chciałbym pojeździc sobie Alfą 147GTA, ale takiej możliwości już chyba nie ma
może w ramach rekompensaty Fury przewiezie mnie kiedyś swoją 156GTA
_________________ "(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców" C. McRae
Ja będę jeszcze próbował,jutro zadzwonię-pogadam.Jak powiedzą to samo to spróbuję tej sztuczki i ubiorę się w garniak ale na luzie bez krawata i wtedy zobaczymy.Jeśli pomoże to napewno dam szybko cynk.Trzymajcie kciuki.Pozdrawiam.
Alfa 155 2.0 TS 8V
Hej.Wczoraj znowu zawalczyłem i zadzwoniłem do salonu-niestety dupa blada.Facet powiedział,że Łódż podlega pod W-wę i tam jest samochód do testów.Można wysłać sms-a to jak będzie więcej osób to może załatwią auto.Sms-a trzeba wysłać na nr 7190 o treści ALFA,koszt 1 zł.bez VAT. Potem w salonach będę gadali,że Alfy się cienko sprzedają-no tak jak nie ma zachęty z ich strony to nie ma szans na pohandlowanie.Pozostaje ostatni sposób-ubrać się w garniak i udać do salonu. Pozdrawiam.
Alfa 155 2.0 TS 8V
U mnie w pracy stala Brera, ale wyjechala na probe z klientem tylko jeden raz, 159 jest kilka i czasem wyjezdzaja. Kolega ktory sprzedaje samochody, umowil sie kiedys na jazdy BMW Z4, i mial go do swojej dyspozycji na weekend. Takie podejscie do klienta mi sie podoba.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum