dla mnie Alfa Romeo może być bez Vki byle nie miała budki suflera i paru kg rupieci od GM... wszystko kwestia priorytetów Marcinieel
to co , jak ktos ma boxera albo TSa to wg Ciebie ma niepełnowartościową Alfę ??
Zgadzam się ,to kwestia priorytetów.
Bez przesady nie jestem takim ortodoksem ale poniekąd, bo uczciwie sprawę stawiając skoro przez ostatnie naście lat coraz więcej mamy tu Fiata czy GM w różnej postaci to coś niestety na rzeczy jest.Co prawda to nie tylko w Alfach ale też np.w Volvo ,Nissanie ,czy kultowym Saabie i to taka wątpliwa pociecha.
Z drugiej strony BMW czy Porsche mają swoich świetnych inżynierów i marketingowo teź sobie radzą i nie posiłkują się pomocą z zewnątrz.Myslę ,że jeszcze długo pod maską w/w nie będzie pracował silnik z np.Puga czy GM.
A Alfa przecież w latach 60 i początku 70-tych biła BMW pod każdym względem (silniki,trakcja,wygląd) ,a AUDI nawet niebyło.
Gdzie to się podziało ,BMW 3-ka nowej generacji ,zresztą jak i poprzednich z lat 90-tych rozkłada Alfę na łopatki (jazda,wykonanie,silniki -tylko wyglądem na szczęście nie .) .
Reasumując moim zdaniem prawdziwa Alfa to ta która w swoich czasach , w swojej klasie miała góra jednego godnego siebie rywala .
Ale coś się zaczyna dziać w interesie ,przynajmniej w Fiacie ,zmienili logo i reanimują Abartha,może wkrótce nowa Integrale w Lancii.
A boxerek to jak najbardziej 100 % Alfa
Ostatnio zmieniony przez marcinel 2007-03-21, 15:55, w całości zmieniany 1 raz
A może lepiej na pierwszym miejscu umieścić R8? Pozatym Giulia GTA z R4 objedzie większość Alf i innych samochodów z większymi i mocniejszymi silnikami. Widać każdy inaczej pojmuje cuore sportivo...
kolejny news - Alfa GT jeśli ma w wyposażeniu głosniki Bose ...w miejscach gdzie powinny być głośniki wysokotonowe ma ZAŚLEPKI zakryte siateczkami z napisikiem Bose
Tak mialy juz AR156 w wersji Bose w 2003 roku . A glosniki w drzwiach przednich (caly czas o AR156 Bose) sa inne niz w tylnych.
Ciekawostka: okablowanie, gniazdo, mocowanie pod tweeter jest, ale Bose go nie przewiduje. Tak samo jak nie przewiduje pracy Equalizera w oryginalnym radiu. Mimo to zalozyc i podlaczyc tweetery mozna.
_________________ Alfa Rosso User JTD R5 Inside KARP Forum Admin
trochę nieładnie tak kasować za dumnie się zwący Bose System nieświadomych nabywców...
Dlaczego? Bose sklada sie z zupelnie innych komponentow i bez tweetera obok lusterka tez bardzo ladnie to gra. Masz wzmacniacz z procesorem dzwieku i zestaw zupelnie innych glosnikow. Ja bym wady szukal chyba gdzie indziej - mocowania glosnikow z drzacego plastyku w boczkach drzwiowych, ktore pod naciskiem reki sie wyginaja :/.
A wracajac do tematu, to zegary wpuszczone w tuby to jeden z ladniejszych smaczkow we wnetrzu mojej AR. Predkosciomierz, obrotomierz, paliwo, temperatura... Ten wspolny daszek to bardzo nieladne rozwiazanie .
Fakt- wspólny daszek zabija klimat wnętrza. Dla mnie wnętrze 156 jest ideałem- bo prędkościomierz i obrotomierz w wiadrach to naprawdę niezły motyw. Ale porównując wnętrze z konkurencją to Alfa i tak jest do przodu- BMW w nowych modelach już w ogóle jest paskudne. Koniec zaokrąglonych ku kierowcy konsoli środkowych- co jest obecne jeszcze w Alfach. Zresztą nie wiem czemu- ale wnętrze nowej S klasy a zwłaszcza deska rozdzielcza z konsolą aż za nadto kojarzą mi sie z tą z BMW.... cóz.... Moim zdaniem wnętrze Alfy mimo, że obniżyło swoje loty to i tak jest jednym z fajniejszych jakie można dostać za pieniądze.
...niestety porównanie Bose do zewnętrznych niezależnych producentów wypada na korzyść tych drugich
Mysle ze nie o to tu chodzi, aby sprawdzac ktory glosnik lepiej brzmi. Bose jest raczej pomyslane jako kompletna scena dzwiekowa wypelniajaca wnetrze auta w rownym stopniu. Po to jest ten wzmacniacz i te gadzety w nim. Fakt jednak faktem, ze widzialem lepsze jakosciowo systemy. I tak jak Ty bylem wielce zdziwiony, jak pod maskownica tweetera z napisem Bose pierwszy raz znalazlem... powietrze .
PS: moze to jest pomyslane jako otwor bass-reflex dla glosnika dolnego?
Ja tam do audio mam średnie nastawienie. Raz zrobiłem 200 km i ... przypomniało mi się że panel od radia mi się wala w kieszeni. Fakt, że zamiast tego jest muzyka V6 i ciągły "ruch" na CB.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum