sorki...nie jestem w temacie nadal niewiem co tam bedzie napedzalo to auto...czy bedzie pchane(rwd)czy ciagniete(fwd)czy moze pchane i ciagniete naraz(awd)
Polecam poczytać na IK@Rze albo po prostu wpisać temat w googlach
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
takie rozwiazanie jest stosowane w auatch z wyzszej polki i z tego co wiem jest tansze niz umieszczanie silnika centralnie (czyli za fotelem kierowcy).
Ostatnio zmieniony przez Filippo 2007-12-10, 10:59, w całości zmieniany 1 raz
No proszę, czyż by Twoje uwielbienie dla marki z Bawarii trochę osłabło
Poczytaj jeszcze troche historii Alfa Romeo i może zrozumiesz z kąd u Nas taka fascynacja i uwielbienie dla tej marki
IK@R_1886
Model: Inny
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2007-12-10, 16:57
AR_33 napisał/a:
No proszę, czyż by Twoje uwielbienie dla marki z Bawarii trochę osłabło
Poczytaj jeszcze troche historii Alfa Romeo i może zrozumiesz z kąd u Nas taka fascynacja i uwielbienie dla tej marki
bawarki tez sa fajne
moze nie najladniejsze ale fajne(moim marzeniem jest m3 e46 )
ale teraz kiedy zobaczylem ta alfe to naprawde piekny samochod i ten naped jak w bmw
Na stronce pisze, ze tylko 1000sztuk szkoda.
Rozumiem, ze kochacie alfe ale obecne alfy w porownaniu do np tej zagato to, ze tak powiem do piet nie dostaja Nie chodzi o to, ze sa zle-tylko te dawniejsze sa jeszcze lepsze
Widzialem kiedys na top gear jak clarkson jezdzil chyba wlasnie zagato-malo pamiatam, bo dawno to bylo
Wysłany: 2007-12-10, 17:04
Cytat:
byl odcinek w ktorym wykorzystali dzwiek silnika do nagrania czolowki
tez ale w jednym jezdzili wlasnie taka alfa albo przynajmniej mowili o niej i pokazywali foty pamietam po tych swiatlach przednich i kojarzy mi sie z "kolezanka" Agata
No cóż. Robiąc SZ/RZ poszli po aktualnych trendach. Kanciak. Jednak ten przód... Dawno, dawno temu miałem taki katolog "AUTO" z naklejkami do wklejania. Nie pamiętam innych modeli, ale było tam zdjęcie Zagato en face - wtedy właśnie zakochałem się w AR.
Nie mniej SZ/RZ jest chyba jedynym w miarę dostępnym modelem. Do 50.000E można już kupić, a ponadto jest ich trochę na rynku. Reszty modeli albo już nie ma (są w rękach kolekcjonerów) albo są w cenach "kolekcjonerskich".
Zerknijmy na dół strony choćby - dlaczego Bella jeździ RZ?
ale teraz kiedy zobaczylem ta alfe to naprawde piekny samochod i ten naped jak w bmw
Kolego, jak Alfa produkowała samochody z napędem na tył to BMW zastanawiało sie co produkować
Pierwszy samochód BMW wyprodukowało 1928 roku, a Alfa Romeo w 1924 wygrywała już na torach wyścigowych swoimi samochodami i pracowała nad doładowaniem 6 cylindrowych silników.
Więc nie powinno się pisać: "...napęd jak w BMW..."
IK@R_1886
Ostatnio zmieniony przez AR_33 2007-12-11, 08:15, w całości zmieniany 1 raz
Kolego, jak Alfa produkowała samochody z napędem na tył to BMW zastanawiało sie co produkować
Pierwszy samochód BMW wyprodukowało 1928 roku, a Alfa Romeo w 1924 wygrywała już na torach wyścigowych swoimi samochodami i pracowała nad doładowaniem 6 cylindrowych silników.
Więc nie powinno się pisać: "...napęd jak w BMW..."
Dodał bym jeszcze ze jak Alfa produkowała auta z którymi tylko raczkujące ferrari mogło sie równać to bmw produkowało skrzyżowanie skutera z wózkiem na zakupy
Tylko że płyta z jaguara oznacza napęd tylni, ale klasyczny, a nie transaxle... Juz widać ze do pracy zabrali sie księgowi, miała być płyta z maserati... Tyle dobrze ze wtedy wersja GTA może być AWD
No pewnie ze lepszy z jaga niz z omegi Mam nadzieje ze oplowski silnik będzie tylko tym podstawowym, wyżej będą jednostki z pod znaku trójzębu+ może jakiś 3-litrowy JTD. Fiat w sumie juz zakończył romans z GM wiec od następnych modeli ich silnik powinien iść w odstawkę
Pojawiły się nowe plotki o 169, warto poczytać a i nowe zdjęcie się pokazało.
Wygląd tego samochodu z przodu uważam za nieco kontrowersyjny, ale prawdopodobny pamiętając szpiegowskie zdjęcia z Hiszpanii i ostatnie iadomości o następcy 147. Z drugiej strony na początku 166 też mi się nie podobała (takie małe świńskie oczka myślałem) a teraz nie rozumiem jak cokolwiek innego może się podobać.
Czekam na to auto niecierpliwie, a tu wygląda że faktycznie nie będzie dostępne przed 2010 rokiem, skoro do tej pory nie ma nawet płyty podłogowej, którą wykorzystają seryjnie.
Nowości z niemieckiego forum: LINK Jak się patrzy na następujące zdjęcie Alfy 169 wygląda ona dokładnie tak samo jak Alfa MiTo (wzorowana na Alfie 8C). Niektóre elementy wyglądu z Alfy 8C można i tu odnaleźć. Alfa 169 ma być zbudowana na platformie Maserati. Zatem Alfa 169 należałaby do Premium Ligi.
_________________ Anonima Lombarda Fabbrica Automobili - tu się wszystko zaczyna..
Model: Inny
Silnik: R2 652cm3
Wysłany: 2008-05-24, 18:21
Wyglada...dziwnie, ale ladnie
Przod(lampy) jakby mieszanka lamp z MiTo i 8c, te skrzela to jakby z BMW nowego M3, lusterka jakby z M3 e46, felgi jak z Alpiny b5, a patrzac z boku to BMW M5
Taki moje odczucia...moge sie mylic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum