Wysłany: 2007-11-14, 22:48 GTV - jak zamontować tablice rejestracyjne?
Mam spory problem, bowiem nie wiem w jaki sposób założyć tablice dla GTV, tak aby nie ucierpiał przez nie wygląd Belli.
W naszym pięknym kraju nie wolno jeździć bez tych z przodu, chociaż bardzo chciałbym aby gdzieś zyskać pozwolenie na coś takiego. Podobno można próbować argumentując to dostępem powietrza do komory silnika - podobno ta blaszana ohyda jest za to odpowiedzialna.
W każdym razie co radzicie w tej kwestii, żeby było ładnie i schludnie, bez wyginania blach jak musiałem zrobić to w 166.
Poniżej dwie propozycję, z czego ta druga mnie pasuje, acz nie wiem jak to w tym miejscu zamontować. Pierwsza natomiast, hmmmm............. sami zobaczcie.
_________________ "Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień! Mówi się, że Alfę kupujesz sercem, nie głową".
Ostatnio zmieniony przez dasintra 2007-11-14, 22:49, w całości zmieniany 1 raz
Przede wszystkim to ten post nie w tym dziale powinien sie znalezc. GTV a Gtv to zasadnicza różnica.
Co prawda z gory zaznaczam ze jestem ortodoxem i jesli fabryka dała tablice na środku to uwazam ze tak powinno zostac.
Wg mnie montaż jak na zdjeciu 1 jest nie do przyjecia. Tak to niech robią golfiarze ktorym sie wydaje ze dzieki temu ukryją sie przed fotoradarami.
Montaż jak na zdjeciu 2 jeszcze ujdzie ale pod warunkiem ze tablica bedzie prosto a nie po skosie ( ale ja bym tego tak nie założyl bo wiem jak grzeje sie silnik w lecie gdy sie kreci do 7000 - a w koncu silnik wazniejszy)
Osobiscie mam na srodku... i dobrze mi z tym
FRED
_________________ Nie pytaj co ASO może zrobić dla Ciebie, tylko co Ty możesz zrobić dla ASO
----------------------
Alfy są brzydkie i się psują! - wszak miliony użytkowników golfów nie mogą się mylić
Ostatnio zmieniony przez Fred 2007-11-15, 09:58, w całości zmieniany 1 raz
Jedynka jest paskudna, druga Gtvka to autko kolegi qbasa Był w nią w Poznaniu na ALT i dyskutowaliśmy m. in. o umieszczeniu tablic rejestracyjnych. Qbas wspominał, że miał nie lada problem, aby zamontować tablicę w tym miejscu na środku w taki sposób, aby pozostała prosta (choć tu problem mogła by teoretycznie rozwiązać ramka).
Ja u siebie mam tablicę z boku od strony kierowcy, i jestem z tego rozwiązania zadowolona.
BTW.... to, co na zdjęciu stoi koło mnie, to jest GTV. My mamy Gtv
I dlatego ten post nie pasuje do tego działu
Zasadniczo o Gtvkach piszemy w dziale 'inne modele'
Pozdrawiam
_________________ Nie podoba Ci się mój styl jazdy?
To zejdź z chodnika...
Ostatnio zmieniony przez wera 2007-11-15, 19:21, w całości zmieniany 2 razy
heh, dzięki za wytłumaczenie sprawy tablic i sry za niewłaściwe miejsce posta.
Obiecuję że się poprawię, a wczorajszy bład wynikł ze zmęczenia i tego, że mignęło mi GTV i natychmiast tam wlazłem.
_________________ "Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień! Mówi się, że Alfę kupujesz sercem, nie głową".
Jeszcze nie została rozstrzygnięta. Najpierw muszę załatwić tablice w wydziale komunikacji i wymierzyć dokladne rozmiary. Póki co bowiem poruszam się na niemieckich blachach, chyba nieco mniejsszych i wykonanych z jakiegoś fajnego, giętkiego materiału, przez co wygląda to naprawdę bardzo przyjemnie.
Najprawdopodobniej pozwolę sobie skorzystać z opcji zastosowanej przez Ciebie Wera, a to z przynajmniej kilku przyczyn. Po pierwsze identycznie mam założone w 156'tce, po drugie w 166 ojciec ma na samym środku, przez co tablica jest mocno wygięta i nie wygląda to ładnie, po trzecie - z boczku według mnie wygląda idealnie, no i z tego co widzę nie trzeba tablicy łamać, wyginać itd.
Pozwolę sobie wznowić temat gdy już odbiorę nowy dowód rejestracyjny i blachy, ale znając szybkość wszystkich urzędów jakie muszę odwiedzić, zajmnie do przynajmniej 3 tygodnie.
(tak przy okazji zachęcam Gtv-kowiczów do zaglądania i udzielenia się w tamtejszej sekcji Gtv, jest kilku aktywnych właścicieli tych aut)
co do mojej ramki to tablica jest trochę zakrzywiona na zderzaku, nie ma to wpływu na chłodzenie jak podejrzewa Fred, przynajmniej nie sprawiało mi żadnych problemów, naturalnie nie jest to fabryczne umieszczenie ale mi się wizualnie bardziej podoba niż standard (ramkę w tym miejscu już odziedziczyłem ale mam już odpowiednią ramkę na przeniesienie jest w miejsce oryginalne ),
ma to jednak sporą zaletę, jest to najniższy punkt auta więc jak słyszę przytarcie ramką to wiem, że muszę uważać na miskę a przód siedzi niżej niż seria
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum