Wysłany: 2007-01-31, 17:47 Alfa Romeo SUV (nazwa robocza)
AR ma wprowadzić do sprzedaży (około 2009 roku) model, bardzo popularnej ostatnio klasy SUV. Ma być on zbudowany na bazie koncepcyjnej Alfy Romeo Kamal. Jak to zwykle w tych przypadkach bywa, Fiat zbuduje bliźniaczy model SUVa na tej samej płycie podłogowej
_________________ Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
Ostatnio zmieniony przez Emenems 2007-01-31, 17:49, w całości zmieniany 2 razy
Model: Alfa Romeo 147
Silnik: 1.9 M-jet wersja Ti
Rocznik: 2005
Wiek: 24 Dołączył: 07 Sie 2006 Posty: 759 Skąd: BĘDZIN CITY
Wysłany: 2007-01-31, 20:06
a dla mnie piekna fura.jest na czym oko zawiesic wszystkie szanujace sie marki maja swojego SUVa wiec niech i Alfa ma! wyobrazcie sobie jak przedstawia w tescie np 5 suvow w tym Alfe...i znow beda chwile zwyciestwa i chwaly nad innymi suviastymi pancerwagonami
tak alez oczywiscie niech Alfa ma swojego SUV, ale niech tego prezentowanego oddadza za zlom bo wyglada jak 147 cross-country..
A to zdjecie gdzie widac czerwona to na pierwszy rzut oka przypomina mi jakies BMW.. wszystko zmienia tylko serducho ALFY
_________________ 0-100km/h--- 9.73 s
1/4 mili --- 17.43 s
Trzy osoby na pokladzie czyli Potencjal jest.
ALFA sprzedana teraz czas na Lancia 2.0 T
0-100km/h---6.8s
1/4mili --- 15.15s Czas na Virusa...
Oj bedzie sie działo
Poczekajmy za jakimiś bardziej realnymi fotkami. Założę się że będziecie się zachwycać.
_________________ Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
Poczekajmy za jakimiś bardziej realnymi fotkami. Założę się że będziecie się zachwycać.
Dokładnie tak!! Tak samo myślałem o 159 do póty do póki jej nie zobaczyłem na własne ślepka Ja jak najbardziej jestem za SUVem ze stajni Alfa Romeo natomiast produkcje typu 156 Cross Wagon budzą we mnie pewien niesmak
Ostatnio zmieniony przez Marcino 156 2007-02-01, 16:55, w całości zmieniany 2 razy
Generalnie moze nie jest najpiekniejszy, niech nad nim jeszcze popracuja i bedzie dobrze.
Wg mnie AR musi miec tez choc jedno auto w segmencie SUV chocby dlatego ze do tej pory takowego nie bylo...
A co w przypadku kiedy jakiemus Alfisti rodzinka sie mocno powiekszy?
Co wtedy?Z bolem serca zona mowi:"Musimy sprzedac nasze cacuszko..."
I maz z lzami musi sprzedac swoja belle...
A pozniej niestety jaki ma wybor?
Musi kupic US Vans lub SUV Made in Germany...
Uwazam ze musza go wprowadzic!!
Pamiętamjak dwa lata temu miałemna swoim pulpicie Alfa Romeo Kamal. Miałem cichą nadzieję że wejdzie do produkcji. No i widze że coś w tym kierunku idzie. Bardzo ładny model.
Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9 JTD+ fiat coupe 2.0 TURBO
Rocznik: 1999
Wiek: 22 Dołączył: 17 Maj 2006 Posty: 368 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2007-02-04, 20:13
co wy checcie ladny samochod w 2009 to juz nie bedzie zaden wybryk natury sami widzicie jakie teraz dziwadztwa produkuja takie zycie teraz sa czasy w ktorych wyprodukowali najladniejsze samochody wczesniej byly kanciaki a pozniej beda dziwadztwa takie zycie postep idzie na przod i trzeba sie z tym pogodzic
_________________ alfa romeo 156 & fiat coupe 2.0 turbo
Heh, no nie wiem... Jakoś AR i suv tak mi nie pasuje jak Porsche ze swoim Cayenne.....
Zgadzam się z kolegą, dla czego nikt nie oczekuje od Ferari czy Maserati że wypuści SUV-a.
Alfa dawniej miała swoją ideologie i była wyjątkowa, rozmieniając się na drobne staje się jeszcze jednym wozidłem. Wiem że prawa ekonomii są nie ubłagane ale przykro jest patrzeć jak Alfa zatraca swoją wyjątkowość
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Może jeszcze pikapa machną, bo ostatnio modne się zrobiły
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
A mnie się nawet podoba
Niestety rynek dziś stawia coraz to nowe wymagania i Alfa musi nadążać by nie wykupił jej jakiś kolejny gigant-np niemiecki
Swoją drogą jak kiedyś już będę miał dużą rodzinę to czemu by nie kupić suva ze scudetto na przodzie...
_________________ This car doesn't just beat other cars, it eliminates them.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum