miałem przyjemnośc jezdzic topową wersją 159 czyli 3,2 q4 i wrazenia na mnie nie zrobiła, chodzi mi tu o osiągi głownie! bo środek pasuje mnie siedzenie strasznie mi sie podobaly, i dzwiek silnika tez calkiem fajny. ale osiagi to bieda...
i miałem okazje jezdzic 159 1,9 150 km, wuja sprzętem! ogólnie miał lepsze kolorki w środku nie szare tylko takie bardziej bężowo - zółte, takie zywsze, siedziało mi sie pieknie w foteliku! co do jazdy, osiagi tez bez rewelacji, chociaz starczyl by mi ten silnik do takiej codziennej jazdy!
wyglad jeden z najpieniejszych obecnie sedanów, no i mimo wszystko to Alfa, wiec nagrzewam Ojca na nią:)))
_________________ póki co wciąż się uczę, ogarniam człowieczeństwo choc czasami najpiękniejsza prawda to szaleństwo...
ASO Dukiewicz w Warszawie robi chiptuning JTD i w tym silniku o ktorym piszesz. Ze 150 KM robi sie 180 a moment 400 Nm, co ciekawe bez zauwazalnego wzrostu zuzycia paliwa, oraz bez utraty gwarancji
ASO Dukiewicz w Warszawie robi chiptuning JTD i w tym silniku o ktorym piszesz. Ze 150 KM robi sie 180 a moment 400 Nm, co ciekawe bez zauwazalnego wzrostu zuzycia paliwa, oraz bez utraty gwarancji
A jak gwara się skończy to prawdopodobnie turbina pójdzie sie kochać.
To radio i klimatyzacja niestety szpecą obraz wnętrza. Wpłynęły chyba też na kąt wygięcia panelu, inaczej nie udałoby się zintegrować tego panelu z żywym aluminium, które montuje się do Distinctive. Natomiast radio i klimatyzacja są żywcem wzięte z Saaba. Polityka unifikacji a la General Motors się kłania. Na szczęście odeszli już w 2006tym. Ciekawe co Włosi zmienią po FL za rok.
_________________ Pozdrawiam,
Włodek z Poznania
AR 75 1.8 carb.'85 rosso Alfa
AR 156 2.5 V6'01 blu cosmo
ex AR 147 1.6 TS 16V'01 blu inca (3 lata)
ex AR 156 1.6 TS 16V'99 azzurro Tazio (1 rok)
IK@R # 1094
www.pyrateam.cuoresportivo.pl www.cuoresportivo.pl
Ostatnio zmieniony przez WlodekzPoznania 2008-05-11, 10:33, w całości zmieniany 1 raz
Przy takim małym przebiegu musi chodzic jak zyletka. Ja mam swoja 2,5 miesiaca i ma 10.000. Zobaczymy co bedzie za 2 lata , ale mam nadzieje ze dalej bedzie dobrze sie sprawowac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum