Zgadzam się z Twoją opinią na temat tego samochodu. Silnik psuje cały urok tego samochodu. Jeździłem Brerą z tym silnikiem i na próżno szukałem w niej cuore sportivo. Autko wyglądało super, prowadziło się wyśmienicie ale silnik psuł zabawę, bo nie chciał sie kręcić do 7 tys. obr. Poniżej 6 tys. czuć było że już auto domaga się zmiany biegu, i błaga zebyś nie męczył go na jeszcze wyższych obrotach. Twin Spark czy też JTS ze 156/GT dają mnóstwo frajdy bo czuć że one kochają wysokie obroty i proszą aby od czasu do czasu dociągnąć do czerwonego pola.
firma planuje mocne , doładowane silniki nawet w najmniejszych modelach
...bynajmniej nie od GM
czyli od fiata? ale lepszy fiacior niz uopel
ale poczekajmy jeszcze... szefostwo fiata lubi zaskakiwac - jeszcze sie okaze ze beda montowac silniki forda
marcins737 napisał/a:
a tak btw , TUTI GRATULEJSZYN , pierwszy na forum który ma ponad 1000 postów
dzieki i rowniez gratuluje 600 postow - niedlugo mnie dogonisz
Tuti to zamo pomyślałem z tymi silnikami. Wszystkie nowe doładowane silniki są konstrukcji Fiata. No dobre to że chociaż silniki stworzyli Włosi, a nie Niemcy lub Amerykanie.
Boli fakt że jeśli chodzi o kwestie silników to Alfa zawsze się trochę wyróżniała, a teraz klops, totalna unifikacja.
Liczę że do tych Fiatowskich silników konstruktorzy dodadzą coś od siebie (może jakiś mały kompresorek na niższe obroty ).
PS. Ponoć jeszcze 147 załapie się na uturbiony silnik 1.4
_________________ Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
Ostatnio zmieniony przez Emenems 2007-03-18, 13:04, w całości zmieniany 1 raz
PS. Ponoć jeszcze 147 załapie się na uturbiony silnik 1.4
A ten silnik ma być rzędowy czy boxerek??
Nie stety, nad boxerem teraz tylko żółtki z Subaru pracują i to w dodatku nad dieslem
Boxer jest za drogi w produkcji, przynajmniej dla samochodów segmentu B.
A SZKODA, żaden inny silnik 4 cylindrowy tak nie brzmi
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
_________________ Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum