wg auto swiat to cena bedzie wynosic 125 tys euro
i nadwozie ma byc z wlokna weglowego, czyli jak na alfe powinna byc lekka
tylko, ze oni tez pisza ze bedzie V8 z maserati ;/
_________________ Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
Ostatnio zmieniony przez Emenems 2006-10-06, 20:45, w całości zmieniany 1 raz
Fotki z Salonu Paryskiego. Zdjęcia 8C i nie tylko :
Polecam Fotki z Emblematami. Super
żródło:italiaspeed
Dzięki Szakalowi
_________________ Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
Ostatnio zmieniony przez Emenems 2006-10-07, 14:04, w całości zmieniany 1 raz
dobry filmik dobry... ta Alfa ma silnik od ferrari siemarozumiec? i umieszczony z przodu naped przeiesiony na tył?? tak wywnioskowałem z tego filmiku...
a tu mam dobry filmik...każdy chyba z nas maży o takim dniu...zlot Alfy Romeo mnustwo autek i właśnie to na zlocie ...ahhhh...
nio dobra... a co na tym zdjęciu w takim razie jest?? nio mi się zdaje że tu jest napis; ferrari http://www.fotosik.pl/pok...539a03d6c7.html
ale z drugiej strony po obejżeniu tego filmika od Tutiego to patrząc na ten silnik a na tamten to jakos inaczej wyglądają
Mimo ogromnego zainteresowania Alfa Romeo nie zamierza zwiększyć produkcji swojego najnowszego i kolekcjonerskiego modelu 8C Competizione.
Włosi zapowiedzieli, że do sprzedaży trafi tylko 500 takich samochodów w cenie około 150 tys. euro za sztukę. Chętnych na ten model auta jest znacznie więcej, ale szefostwo Alfy Romeo twardo (na razie) stoi przy swoim stanowisku. Wszystkich 500 sztuk 8C ma już swoich właścicieli, chociaż pierwsze auta trafia do nich dopiero we wrześniu. Tylko w Niemczech chęć kupienia limitowanej Alfy wyraziło niemal 200 klientów. Może będzie trzeba więc podnieść cenę, by zmniejszyć popyt? Mr. Yellow
Źródło "Motor"
Jaki z tego wniosek ?
- Nie ma co odkładać kasy do świnki bo i tak się nie załapiemy, a używka (co przy Alfach jest rzeczą nie do pomyślenia), paradoksalnie będzie kosztować więcej niż nowa.
Niestety zmartwie Was, z tego co wiem nie będzie w Polsce 8C.
Powód: brak serwisu Maseratti w Polsce.
Najbiższy w Berlinie, no ale zobaczymy. Byc może jestem w błędzie.
mi siem podoba, ale cos mi sie nei chce do konca w to wierzyc... przeciez fiat ma juz maserati... po co jeszcze alfa w podobnej klasie czyli usportowionych limuzyn i drogich coupe?
rzeciez fiat ma juz maserati... po co jeszcze alfa w podobnej klasie czyli usportowionych limuzyn i drogich coupe?
a w wyścigach FIA GT w szrankach stoją Maserati MC12 i Ferrari 575 obie firmy należa do FIATa. Alfa Romeo musi zrobić 8C znacznie lepiej, niż Maserati swoje Gran Sport, bo to są bezpośredni konkurenci. Oba auta mają te same silniki V8. Tyle, że Gran Sport to taka bulawrówka, głównie przez to że zmiana biegów (łopatki) odbywa się 3 sekundy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum