Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
znaczek/logo AR przód
Autor Wiadomość
rafalbedzin 
Embrion

Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 2.0 TS
Rocznik: 1999
Wysłany: 2008-05-20, 09:13   znaczek/logo AR przód

witam sznownych użytkowników

niezbyt dużo pisze na tym forum, lecz mam pewien problem polegający na dobraniu i zakupie znaczka na przednim grillu. Otóż w mojej belli jest przykręcany znaczek (tak mi się wydaje) a na aukcjach i w sklepach znalazłem jedynie jakieś wsadzane z bolcem a nie z gwintem.
Jeśli ktos ma informacje jak z tego wybrnąć albo gdzie nabyć owy znaczek (najlepiej nowy)czekam na info.

i jeszcze jedno wiecie gdzie w na śląsku mozna dostać taile z drugiej ręki?- potrzebuję górną plastikową osłone silnika (prawą) 2.0 ts

pozdrawiam

alfaholik-Bioły 
Alfa i Omega

Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 2,4 JTD
Rocznik: 2001
Wysłany: 2008-05-20, 09:18   

http://www.autosklep24.pl/ tutaj Ci panowie doradzą, tylko zadzwoń nr jest podany na stronie:) Powodzenia.
147 1.9 JTD 2003r.
http://www.forum.alfaholi...tam-vt10243.htm

adamodg 
Alfa i Omega

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 1,6
Rocznik: 1998
Wysłany: 2008-05-20, 09:49   

ten gościu ma trochę rzeczy ( Gliwice ) http://moto.allegro.pl/my_page.php?uid=2022047

gyver4ever 
Embrion

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9 JTD 105KM
Rocznik: 1999
Wysłany: 2008-05-20, 11:20   

Witam Wszystkich,

Znaczek jest przyklejnay i wsuwany na 2 bolce. Wiem bo wymieniałem w swojej jakiś czas temu.
nie musisz nic rozkręcać. Kładziesz sobie kawałeczek szmatki na chromowana część grilla przy emblemacie. Nastepnie nie za szeroki śrubokręt - a nawet dwa są potrzebne. Podważasz z jednej strony i przecinasz klej który tam tworzy taką pajęczynkę. Zostawiasz śrubokręt wsadzony w jedną część znaczka i robisz to samo z drugiej. Jak już Ci się podniesie całość pamiętaj by wyciągać go równo do góry bo jak skrzywisz to te dwa bolce uniemożliwią Ci wyciągnięcie.
Pewnie w 166 jest podobnie jak w 156. Ta śruba po drugiej stronie znaczka nie jest od niego tylko takiej ołonki. Jak ją odkęcisz to będziesz miał taki malutki prześwit na środek emblematu. Możesz próbowac przez to wypchnąć go.

Oczyść denaturatem miejsce na nowy znaczek, zerwij zabezpieczenie od tasmy dwustronnej w nowym i wprować go w równo bolcami w grilla i po kłopocie.

A emblemat oryginalny kupiłem gdzieś na allegro za 56zł z wysyłką.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez gyver4ever 2008-05-20, 11:25, w całości zmieniany 1 raz  

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu