Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyświetlacz navi w AR 166
Autor Wiadomość
Pablo
[Usunięty]

Wysłany: 2007-07-09, 23:12   Wyświetlacz navi w AR 166

Witam.
Nurtuje mnie pewna kwestia techniczna, przeszukałem forum ale odpowiedzi nie znalazłem, więc stąd nowy wątek :wink: Czy ktoś eksperymentował już z wyświetlaczem (tym od navi i całej reszty) żeby podać mu np. sygnał z jakiegoś dvd, kamerki cofania czy innych takich wynalazków. Znalazłem na włoskim forum Lanci opis jak podłączyć dvd do wyświetlacza w Lybrze i znając życie pewnie w AR jest to same rozwiązanie. Ale gdyby ktoś miał już jakieś doświadczenia w tej materii proszę o info.

Sysio166
[Usunięty]

Wysłany: 2007-07-10, 06:09   

Ja co prawda rok temu się dowiadywałem o podobny temat, odwiedziłem kilka firm specjalizujązych się w auto elektronice i jedyne co mi doradzono to...wywalić fabryczny komputer i wstawić nowy panel :? Może coś się przez rok zmieniło...

gizmocs
[Usunięty]

Wysłany: 2007-07-10, 11:18   

Witam

Soro w lybrze dali rade sadze ze tu jest podobne rozwiazanie.

Podeslij mi linka rzuce okiem i moze cos pomoge.

Najprawdopodobniej bedzie trzeba zanlesc podlaczenie do ekranu, ktory pewnie odbiera sygnal w systemie RGB czyli tak jak w zwyklym TV 3 razy chincze. Pozniej dokupic np. odtwarzacz DVD puscic z niego sygnal video na navi. Wykonac maly obwod odcinajacy LCD od navi kiedy wlaczone jest DVD. Sygnal audio z DVD (oczywiscie nie wzmocnoiny) puscic na audio samochodu i powinno chulac.

Kwestia znalesc polaczenie LCD z navi, i wykonac maly obwodzi odcinajacy dzwiek i obraz z navi kiedy wlaczysz nadajnik DVD.

Pozdaj linka do libry i zobacze co italiano wykombinowali :D

Pozdrawiam

Pablo
[Usunięty]

Wysłany: 2007-07-10, 17:49   

A bardzo proszę, choć ten link nie do końca jest tym który kiedyś znalazłem :wink:

http://www.viva-lancia.co...i=31659&t=31658
lub
[URL=http://www.webalice.it/giankymis/collegare_un_lettore_dvd_all'ics.htm]Klik[/URL] qrde, nie mogę zorganizować tego drugiego lynka a jak kopiuję samo www to link kieruje w kosmos :>>>
Ostatnio zmieniony przez Pablo 2007-07-10, 18:04, w całości zmieniany 5 razy  

areks 
Romeo
ALFA-LANCIA-PARTS

Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 3.0 V6 24V + BiTurbo Butan ;-)
Rocznik: 2000
Wysłany: 2007-07-10, 18:15   

Fajna sprawa :mrgreen: :mrgreen:

http://dfar.go.pl

Sysio166
[Usunięty]

Wysłany: 2007-07-10, 19:40   

No, to skoro makaroni się udało to i my musimy powęszyć. Z drugiej strony dla nich Alfa czy Lancia to jak dla nas Atu Plus...a dobrze wiemy co niektórzy szpenie potrafią z nimi zrobić.. :P

Pablo napisał/a:

[www.webalice.it/giankymis/collegare_un_lettore_dvd_all'ics.htm]

No i dobra, sprechen Sie ktoś tu po włosku??
Ostatnio zmieniony przez Sysio166 2007-07-10, 19:54, w całości zmieniany 4 razy  

Pablo
[Usunięty]

Wysłany: 2007-07-10, 19:53   

Rozpisane jest to dość łopatologicznie, więc jest szansa. Podejrzewam że sam wyświetlacz w AR to dokładnie ten sam co w Lybrze. Ja swoją drogą też będę molestował jednego takiego fachowca :mrgreen:

gizmocs
[Usunięty]

Wysłany: 2007-07-11, 13:42   

Wiec sprawa jest bardzo prosta

Musisz tylko zalatwic gdzies schemat tego zlacza, albo sprawdzic czy ten na wloskiej stronie pasuje do 166. A pozniej to juz prosta sprawa wedlug schematu jedzisz do bylejakiego elektronika na lutowanie kabli. Jedynie musisz kupic odpowiedni odtwarzacz dvd ktory emituje obraz w formacjie RGB (czyli czerwony-zielony-niebieski).

Pozdrawiam

marcin1135 
Dwusuwowiec

Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 2,0 TS
Rocznik: 2000
Wysłany: 2007-07-14, 10:16   

jak cos wykombinujecie to koneicznie dajcie znac, kiedys sie tym interesowalem ale zadnych info nie znalazlem.
wsiadlem...
...moglbym nie wysiadac...

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu