Witam. Może ktoś mnie uświadomi. Wymieniłem olej i od tego czasu ciekło mi z korka spustowego, pojechałem do kolesia a on że nie można mocno dokręcać bo to aluminium i takie tam, w końcu po ponownej wizycie i niby dokręceniu w ciągu nocy nazbierało mi się prawie ćwierć szklanki oleju.
W takim tempie za 2 tygodnie będe miał po nowym oleju!!! . Kur..mnie bierze, nie mam zamiaru jechać do tego patałacha raz jeszcze- ( TYCHY ul.MIKOłOWSKA) . Co mam teraz robić, zamawiać nowy korek spustowy, ???? bo nie mam pojęcia?
Jeśli tylko mocniej dokręcił , to niewydaje mi się żeby spiepszył gwint. Ja stawiam , że masz (lub nie masz wcale) zjechaną uszczelke korka spustowego ( jest miedziana). Zamów w serwisie , lub dopasuj w innym sklepie ( niestety nie znam jej wymiarów ).
Jeśli masz zalany świerzy olej , to spuść go do jakiegoś pojemnika , załóż nową uszczelke i zalej olej . Myśle , że powinno pomóc.
mick [Usunięty]
Wysłany: 2007-08-12, 12:20
jak sie boi dokrecać na wyczucie to niech użyje klucza dynamometrycznego.
1,7 - 2,1 daNm
po pierwszej wizycie u niego (7tyś km wcześniej) kapało- średnia 1 kropla na dzień, teraz w ciągu dnia tyle puszcza co by na miesiąc wcześniej nie nakapało.
Ostatnio zmieniony przez csscss 2007-08-12, 12:32, w całości zmieniany 1 raz
u mnie było to samo miski w AR sa alu i dlatego łatwo zerwac gwint wklejenie na specialny klej korka w korku rozwiązuje sprawe tanie i pewne bo koszty nowej miski sa duze ...
_________________ .: wszedzie dobrze ale w Alfie najlepiej :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum