A ja zmierzyłem obydwie wycieraczki i mają po 550mm .
Czy ktoś może instalował w swoim autku wycieraczki np valeo takie jak tu:
http://www.eurocar-sklep....&products_id=57
lub
http://www.wycieraczkibosch.pl/aerotwin.asp ?
Używałem takich w nowej Octavii (firmowej) i działały rewelacyjnie nawet przy 200 km/h.
Proszę o opinie na ich temat. Cena jest straszna, ale nie wiem jak z trwałością. Jeśli są dużo trwalsze od zwykłych powiedzmy Bosch ECO (pół roku - jesień/zima i zmiana cena ~45/para) to może warto.
_________________ Inżynier mechanik samochodowy ale niestety bez praktyki z AR. Pozdrawiam.
Ja uzywam w swojej 156 Aero Twin, jestem zadowolony. Oryginalne byly kiepskie, po 1000km zaczynaly piszczec itp. Aero mam juz pol roku,i sa jak nowe, nie piszcza i dobrze zbieraja.Polecam:)
_________________ AlfaRomeo 156.... Ta ślicznotka przejdzie do historii.
No dobra koledzy i kolezanki!
Pochwalcie sie jak wyregulowaliscie spryskiwacze przy tych wycieraczkach - mam tu na mysli AR 156 - bo ja cholery dostaje: Albo mi pryskaja w ten spojlerek dociskajacy do szyby po zewn. stronie wycieraczki albo wala tak wysoko ze mam wode na tylniej szybie i klapie bagaznika..
Generalnie konstukcja tych wycieraczek jest taka ze nie ma innej mozliwosci niz puszczenie strumienia pomiedzy ramieniem wycieraczki a piorem :/
Ostatnio zmieniony przez Siekier 2007-08-24, 16:36, w całości zmieniany 1 raz
tez mi krzywo lało na szybe, nawet przy poprzednich wycieraczkach. nie mogłem dobrze ustawic strumienia dyszy po stronie kierowcy i kupiłem nową, ustawiłem i jest ok. stara psikała z kazdej dziurki gdzie indziej, nie mialem do niej cierpliwosci
A powiedz proszę ile taka dysza kosztuje i jak ją wymienić? Czy trzeba jakoś wydłubać starą i wcisnąć nową, czy jest konkretny sposób taki żeby czegoś nie popsuć.
_________________ Inżynier mechanik samochodowy ale niestety bez praktyki z AR. Pozdrawiam.
Dzięki za podpowiedź odnośnie wycieraczk zaczynam ich szukać a warsztat się znajdzie a jak będę w okolicach w-wy to zdejmę. Przez jakiś czas było spoko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum