Wysłany: 2007-08-06, 09:47 Wyciągniecie radia w 166
Witam, wie ktos moze jak wyciagnac radio w Alfie 166?? Chce je dac do rozkodowania i w serwisie mi powiedzieli 270zł za wyciagniecie i włozenie na miejsce, razem z rozkodowaniem to jest prawie 500zł , jak bym sobie sam wyciagnął to by 270zł zostało w kieszeni .Prosze o pomoc.
Dzięki za rady ale skorzystałem z ASO, dziwne bo elektryk w warsztacie
zrobił mi to "prywatnie " i zapłaciłem połowe mniej, a ICS
bede miał w poniedziałek . A co do wyciagnięcia samego komputera
to sciagał boczki tapicerki i wogóle mu to dłuższa chwile zajęło
więc juz wolałem te 130zł zapłacić i mieć pewność ze niczego nie urwę.Pozdrawiam.
_________________ Jeśli kraść ... to miliony.
Jeśli się kochać ... to z księżniczką.
Jeśli jeździć autem ... to tylko Alfą Romeo.
Alfa Romeo 166 2.4 JTD '01
Fiat Marea 1.9 JTD '00
Audi A4 1.9 TDI Quattro Avant '96
zanjac [Usunięty]
Wysłany: 2007-08-09, 08:15
Matt21 napisał/a:
Dzięki za rady ale skorzystałem z ASO, dziwne bo elektryk w warsztacie
zrobił mi to "prywatnie " i zapłaciłem połowe mniej, a ICS
bede miał w poniedziałek . A co do wyciagnięcia samego komputera
to sciagał boczki tapicerki i wogóle mu to dłuższa chwile zajęło
więc juz wolałem te 130zł zapłacić i mieć pewność ze niczego nie urwę.Pozdrawiam.
żadnych boczków nie trzeba zdejmować:
1.podwarzasz śrubokrętem drewienko lub alu w okolicach drążka biegów od strony ręcznego , unosisz do góry i ciągniesz do siebie.
2 odczepiasz kostki przełaczników i zapalniczki i zciagasz na bok
3.odkrecasz dwie srubki - krzyżakiem- i zciągasz ramkę / otacza dżwignie biegów i z boku ics-a.
4.odkręcasz znów dwie śrubki - krzyżakiem
5.wsuwasz dwa małe śrubokrety w górnych rogach odsłonietego ICS-a , naciskając tam blaszki i WYSUWASZ CAŁEGO ICS-a
Z ZEGARKIEM NA RĘKU 5min z przerwą na papierosa -a swoja drogą to powinni zatrudniać takich mechaników którzy znaja się na danej marce i przeszli jakieś egzaminy bo to ŻENADA
Ostatnio zmieniony przez zanjac 2007-08-09, 08:16, w całości zmieniany 1 raz
zanjac [Usunięty]
Wysłany: 2007-08-09, 08:20
marcins737 napisał/a:
nie masz tam przypadkiem takich malutkich otworków ??
to zwróć uwagę na zaczepy na dole - najpierw muisz zdemontować coś tam żeby je uwolnić
a oprócz tego musisz w dwa otwory okrągłe po lewo wepchnąć coś co zwolni zaczepy blokujące (nadają się do tego celu np druty krawieckie albo po prostu długie gwoździe o odpowiedniej grubości)
na drugim linku widzę że może być mocowana na śruby , czyli najpierw moze trzeba zdjąć plastik zewnętrzny a później odkręcać klik link
w drugim linku widzisz ,że jest na śruby -gdyż gość wyjął całość z RAMKĄ MONTAŻOWĄ,która jest właśnie na śruby. - a ICS-a tylko wysuwasz! i odczepiasz kostki
Widze że to prostsze niz by się mogło wydawać "elektrykowi" wyciągniecie i włozenie na miejsce zajeło ok godziny, no nic trudno 130zł nie majątek, a nie miałem zielonego pojęcia jak się do tego zabrać. Dzieki za rady, a co do tapicerki to serio ją sciągał.
_________________ Jeśli kraść ... to miliony.
Jeśli się kochać ... to z księżniczką.
Jeśli jeździć autem ... to tylko Alfą Romeo.
Alfa Romeo 166 2.4 JTD '01
Fiat Marea 1.9 JTD '00
Audi A4 1.9 TDI Quattro Avant '96
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum