no to się dddarekj nadowiadywał- ale w opisie oleju jest że nadaje sie do benz. jak i do diesel, z turbo i bez więc chyba ok , al;e nie ma co wierzyć w "chyba" tylko niech odpowiedzą posiadacze JTD.
Panowie z JTD - kolega prosił
No kurde no! Pany od klekotów co mam lac do JTD? Pół czy cały syntetik No pewno napewno pół no ale jaki
Katalogowo jest 10W40 więc bym przy tym został, marka nie ma wiekszego znaczenia z tym że nie polecam wynalazków , ja ostatnio zalałem Castrol ale chyba pierwszy i ostatni raz, przejde na Motul, na jaki, hmm zobacze za 3.5tys km Skoro MOTUL 6100 SYNERGIE 10W-40 jest też do diesli to chyba nie widze problemów aly wlac go do 2.4 JTD, takie jest moje zdanie.
_________________ Jeśli kraść ... to miliony.
Jeśli się kochać ... to z księżniczką.
Jeśli jeździć autem ... to tylko Alfą Romeo.
Alfa Romeo 166 2.4 JTD '01
Fiat Marea 1.9 JTD '00
Audi A4 1.9 TDI Quattro Avant '96
W sumie tanio kupiłem ale też sporo juz dołożyłem i raczej nie opłaci mi sie teraz sprzedać, zwłaszcza że samochod był w polskim salonie kupiony i raczej ma oryginalny przebieg ok.150kk. Gdybym jednak odzyskał pieniądze jakie wydałem na alfę to chętnie bym sprzedał i kupiłbym alfę 2.0 by jeszcze lepiej poczuć wariator:) Podoba mi się tęz kuzynka alfy- lancia lybra, która uciakła mi w okolicy za 10000 kombi z 2000roku.Piekna była aż żal.
Uszczelnizcz wymieniony i olej nie sadzi.Tyle roboty prze taki drobiazg. Mam tylko nadzeję ze z drugiej strony na wale nie puści tak samo. Nigdy więcej syntetycznego oleju Dzięki wszystkim za rady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum