Wysłany: 2007-08-24, 20:24 Przygasające światła, a wentylator [166]
Czy to normalne, że kiedy załącza mi się dodatkowy (dosyć głośny) wentylator to można zauważyć krótki spadek napięcia (lekko przygasają światła zarówno zewnętrzne jak i podświetlenie) ? Wydaje mi się, że dzieje się to tylko na biegu jałowym lub przy małych obrotach.
No widzę, że wszyscy specjaliści od AR są na urlopach
Może dostane chociaż odpowiedź czy to normalne w AR 166, że ten załączający się wentylator tak głośno chodzi ? Gdzieś czytałem, że ten model do cichych na zewnątrz nie należy, m.in. przez wentylator.
No to się uspokoiłem Sorry, za może czasami głupie pytania, ale to moja pierwsza Włoszka Wcześniej jeździłem jak to Wy mówicie pancerwagonami , a dokładniej niemieckimi Fordami, tak więc jest to moja pierwsza zdrada marki
Wysłany: 2007-08-26, 07:51 Re: Przygasające światła, a wentylator [166]
Scorpion napisał/a:
Czy to normalne, że kiedy załącza mi się dodatkowy (dosyć głośny) wentylator to można zauważyć krótki spadek napięcia (lekko przygasają światła zarówno zewnętrzne jak i podświetlenie) ? Wydaje mi się, że dzieje się to tylko na biegu jałowym lub przy małych obrotach.
Nie jest to normalne zjawisko z tego co piszesz jak wentylator jest zabardzo głosny i pobiera zbyt dużo pradu przy załączeniu to pewnie się niedługo skończy jego żywot
Wysłany: 2007-08-26, 16:28 Re: Przygasające światła, a wentylator [166]
75andrew155 napisał/a:
Nie jest to normalne zjawisko z tego co piszesz jak wentylator jest zabardzo głosny i pobiera zbyt dużo pradu przy załączeniu to pewnie się niedługo skończy jego żywot
No właśnie ja nie wiem czy jest za głośny, na pewno głośniejszy niż w moich poprzednich autach, ale gdzieś wyczytałem że głośny wentylator w AR166 to standard. Nie zmienia to faktu, że na ułamek sekundy światła mi przygasają. Wprawdzie nie jest to jakieś szczególnie dokuczliwe, ale raczej niepokojące
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum