Wysłany: 2007-06-22, 13:13 Podśweitlenie zegarów AR 156
Witajcie!
Czy ktoś może testował diody led zamiast standardowych żarówek do podświetlenia zegarów? Ja mam zielony kolorek i może przetestuje te magiczne diody! Może będzie ładniej świecić?
Pytanie? Czy zielony kolor bierze się z koloru żaróweczki czy licznik jest już taki? Może by zastosować inny kolor diody? Poniżej link do diodek
Pozdrowienia z Poznania!!!
Ludzie pozamykajcie te tematy bo niedługo w każdym temacie będziemy gadać o żaróweczkach.
_________________ Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
mam problem z wyciągnieciem całej obudowy od nawiewu trzyma mi z tyłu linka od pokretła natęzenia nawiewu pomocy bo sie z tym juz borykam od kilku dni i moja slicznotka nie wyglada juz tak pieknie w srodku jak dotychczas:( z góry dzięki pozdro
_________________ ALFA ROMEO 156 Auto roku '98 i czas w miejscu stanął )
Tak, ale jak założysz np. Niebieską Diodę to mimo wszystko wszystko będzie się ładnie świeciło na niebiesko (sprawdziłem). Jedyny minus to zanika gdzieś czerwony kolor, czyli m.in wskazówki
_________________ Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
panowie zostawcie może niebieskie diody dla autek ze znaczkiem VW...
Takie małe eksperymenty. U mnie na niebiesko świeci się tylko wyświetlacz kilometrów. Reszta na zielonkawo - Przysięgam
Ostatnio zmieniony przez Emenems 2007-09-12, 21:51, w całości zmieniany 1 raz
No wlasnie - dlatego poki co podoba mi sie jak jest Minuchem jest tylko to ze te dziadowskie zaroweczki tak czesto sie przepalaja - w ciagu miecha juz drugi raz spalila mi sie ta od podswietlenia galki sily nawiewu
Wymieniaj na diody. Ja już mam 100% Diodek pod deską
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum