Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9 JTD+ fiat coupe 2.0 TURBO
Rocznik: 1999
Wiek: 22 Dołączył: 17 Maj 2006 Posty: 362 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2007-06-07, 20:18 nowy problem z jtd
od jakiegos czasu jak ostro przycisne mojej belli strasznie smierdzi w srodku jakąs spalenizną i to nie p[rzy małych predkosciach typu palenie gumy czy cos w tym stylu tylko jak cisne do spodu np od 100 do 180 co to moze byc mial ktos z Was juz taki przypadek ?? ja za kazdym razem musze wietrzyc samochod
_________________ alfa romeo 156 & fiat coupe 2.0 turbo
Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9 JTD+ fiat coupe 2.0 TURBO
Rocznik: 1999
Wiek: 22 Dołączył: 17 Maj 2006 Posty: 362 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2007-06-07, 23:36
sprzeglo ?? myslalem nad tym i specjalnie go przykatowalem na malyuch predkosciach a duzych obrotach i nic nie bylo czuc wlasnie wrocil;em i znowu przegonilem ja ponad 100 i powyzej 100 smierdzi i to specyficznie
_________________ alfa romeo 156 & fiat coupe 2.0 turbo
A ta spalenizna to przypadkiem nie spaliny? Sprawdź szczelność przy podłączeniu rury wydechowej z turbiną (warto włożyć blaszaną uszczelkę dedykowaną nie wiedzieć czemu tylko do 2.4). Drugim miejscem to połączenia przy zaworze EGR - przy okazji możesz go odkręcić i wyczyścić.
_________________ Obecnie klekocik AR156 1.9 16v JTD M-jet
wcześniej AR156 1.6TS
Moze tak szybko jechales ze aniol stróż sie ze strachu posrał
a tak na powaznie to nawet jak by to te spaliny co Maciek-156 pisze to jakim cudem miałyby sie do srodka dostawac a jak sie grzeje na wolnych obrotach to tez smierdzi??
_________________ Jeżdżę tak żeby nie martwić się swoim cholesterolem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum