Wysłany: 2007-11-06, 21:25 Logo AR oryginalne czy podróba - jak rozpoznać?
Witam,
Chciałbym wymienić znaczki przód / tył do mojej 156, 2000r. Jak wygląda oryginalny znaczek do tej AR?, po czym poznać że to nie podróba? Stare znaczki są wykonane z metalu, spotkałem się jednak ze znaczkami, których podstawa (rewers) była z czarnego plastiku, ciekawy jestem czy to podróby, czy oryginały. Słyszałem że do alf nie ma podróbek, trochę mi się jednak w to nie chce wierzyć.
Właśnie tu leży pies pogrzebany, nie chciałbym płacić "oryginalną" cenę za podróbę znaczka. Ale jeśli występują oryginały z plastikowymi rewersami, to jestem nieco spokojniejszy. A logo muszę wymienić bo nie dość ze wyblakło, to jeszcze zaczeło linieć i przezroczysta skórka z niego złazi. Fuj.
Grill mam poniszczony przes s****%&!!!!
Którzy śrubokrętami mi kręcili przy znaczku. Przy czym tylny można gwizdnąć od tak. Idioci do potęgi. Przy czym jak jednego złapałem to mało sprawy w sądzie nie miałem;)
To ile cały grill powinien kosztować???
Pozdrawiam
A ta liniejąca skórka to folia, która wytrzymuje parę lat,a potem się odkleja. Zedrzyj tę folię do końca, ale nie wyrzucaj. Kup folię przezroczystą samoprzylepną, wykorzystaj starą do doładnego odrysowania koła i przyklej na znaczek. Pamiętaj, że znaczek jest wypukły, więc trzeba to robić w pomieszczeniu - najlepiej podgrzewając suszarką do włosów - żeby folia się dobrze naciągnęła i nie pofałdowała. Mnie się udało za pierwszym razem. Na razie się trzyma. Chyba, że wolisz lakier bezbarwny...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum