Wysłany: 2007-08-22, 00:04 Jaki olej w silniku 156 2.0 TS
Czeka mnie wymiana (po zakupie) oleju w silniku i ciekawy jestem co lejecie do swoich . Nie wiem jaki byl wczesniej olej i kiedy byl zmieniany wiec zmienic trzeba. Przymierzam sie do polsyntetyka mobil . Macie jakies sugestie ?
Odradzalbym mobile, castrole i inne rozlewane w Polsce. Ja swoje 2.0 TS zalalem polsyntetykiem Motul i jestem bardzo zadowolony (ok. 140 zł / 5L). Silniczek cicho sobie mruczy a i spalanie oleju jest teraz mniejsze jesli nie zerowe. Podobno swietna jest tez dedykowana do Alfy Selenia (nie znam kosztów, mozna kupic w ASO). Poszukaj na forum a napewno znajdziesz
_________________ "Osoby które potrzebują czterach kółek i przymocowanego do nich fotela kupuja sobie BMW albo Vectrę, ale ci którzy są świadomi, ci którym zależy, ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - ci kupuja Alfy" - J. Clarkson
Wysłany: 2007-08-24, 19:52 Re: Jaki olej w silniku 156 2.0 TS
murzyn napisał/a:
Czeka mnie wymiana (po zakupie) oleju w silniku i ciekawy jestem co lejecie do swoich . Nie wiem jaki byl wczesniej olej i kiedy byl zmieniany wiec zmienic trzeba. Przymierzam sie do polsyntetyka mobil . Macie jakies sugestie ?
Selenia Racing 10w60. koszt w aso około 55zł/1l
_________________ Alfa Romeo 166 3.2 V6 Q2,
Alfa Spider 1.6 3-seria,
Fiat Nuova 500 1.2,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum