Tak, Twoja Alfa jest zgodna z On Board Diagnostics drugiej generacji.
Pracuje na linii K zwarte wyjście i wejście (jeden kabelek).
Mam interface Euroscan i to jest moje jedyne doświadczenie, dla mnie minusem mojego klocka jest i softu Visa jest to że wykożystuja dwa porty RS 232C a w moim laptoku nie ma żadnego. No a Visa chodzi pod DOSem który ignruje USB i wszystkie wtykane tam przjściówki.
Visa dla mojej Alfy oferuje tylko diagnostykę silnika (chyba że trzeba trochę pokombinować żeby zobaczyć np. poduchy)
_________________ Każdy kierowca choć raz w życiu chciał mieć Alfa Romeo.
Zabawka taka jak moja kosztuje na Allegro 129PLN
Można oglądać i kasować błędy a nawet (podobno) adaptować niekture elementy jak np. przepustnica.
Zczytywanie map jest tematem przezemnie teraz badanym i narazie skłaniam się do KWP2000, ale nie chcę w ciemno zmieniać poszczególnych parametrów wolałbym znaleźć gotowy wsad łącznie z sumami kontrolnymi.
A moja zabawka jest do sprzedania...
_________________ Każdy kierowca choć raz w życiu chciał mieć Alfa Romeo.
Bjern [Usunięty]
Wysłany: 2007-08-08, 06:22
A czy ktoś z was spotkał sie z interfejsem EUROSCAN ale pod USB ? pomijam rozwiązania "EUROSCAN Bluetooth", zależy mi na urządzeniu w rozsądnej cenie, plus oczywiście oprogramowanie (jakie?) no i pracujące w środowisku graficznym.
Hmm 2.4 z 2001 nie ma pelnego obd2, podlaczysz sie tylko KTS bosha lub Lunch x431 lub jakims dedykowanym z allegro co czyta tylko np. Vin, Abs, kilka bledow. ale nie zdiagnozujesz tym np. przeplywki, dawki paliwa i tym podobnych
wczesniejsze wersje to euroscan do 2000 roku
_________________ 159- 240/460 Tir madafaka wyprzedzacz)
AR 156 3.2GTA (LokiecStyle)
Ghibli 2.8 Bi-Turbo 321km (Panzerwagen Killer)
Bravka 1.2 zielonka (Po pietruszke)
156 2.4 Grafittowy klekot 180/380- historia
Nie mam Polskich liter !!!!!!
A co powiecie o mojej 166 '98, 3.0 v6 benzynka? Czy ona obsługuje już OBD2? No i czy na przykład takim czymś:
http://www.allegro.pl/ite...ax380_obd2.html
można już coś zwojować (skasować poduchy ...)?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum