Ja robilem od bagaznika. Niestety jezeli bedziesz chcial sobie zalozyc dobre glosniki to polka w AR156 jest za wiotka i bedziesz zmuszony dorobic sobie stelaz z drewna pod glosnik, oraz wywiercic pare otworow w tym aluminiowym profilu ktory trzyma oparcie siedzien i polke. Przykrecasz wtedy stelaz do tej ramy i jest git.
POlecam ci rowniez wszystko osadzic na gabce a najlepiej filcu bo bedzie ci wpadalo w rezonans.
Wszystk owidac dokladnie jak zdejmiesz gorna wykladzine w bagazniku - montowana jest na obrotowe zapinki.
nowakooowski [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-23, 16:55
Dzięki, dzięki za odpowiedz. W takim razie zaczne od bagażnika. Zdejmowałem, odchylałem już to obicie na odkręcane zatrzaski, ale podtym mam jeszcze coś al'a zieloną watę - pewnie wygłuszająca czy coś. No, ale damy rade. Choć szczerze powiem, że myślałem że będzie łątwiej....
A ktoś wie co to za czarne pudełeczko, do którego idzie około 6 przewodów, obok lampki bagażnika?
Ja robilem od bagaznika. Niestety jezeli bedziesz chcial sobie zalozyc dobre glosniki to polka w AR156 jest za wiotka i bedziesz zmuszony dorobic sobie stelaz z drewna pod glosnik, oraz wywiercic pare otworow w tym aluminiowym profilu ktory trzyma oparcie siedzien i polke. Przykrecasz wtedy stelaz do tej ramy i jest git.
POlecam ci rowniez wszystko osadzic na gabce a najlepiej filcu bo bedzie ci wpadalo w rezonans.
Wszystk owidac dokladnie jak zdejmiesz gorna wykladzine w bagazniku - montowana jest na obrotowe zapinki.
Półka wcale nie jest za wiotka tylko do aut gdzie tylne głośniki są montowane fabrycznie (te z nagłośnieniem bose) jest inna -wzmacniana półka. Wtedy nic nie trzeba dorabiać itd bo ta półka ma gniazda pod głośniki.
_________________ Obecnie klekocik AR156 1.9 16v JTD M-jet
wcześniej AR156 1.6TS
Ostatnio zmieniony przez Maciek-156 2007-09-23, 19:33, w całości zmieniany 1 raz
Półka wcale nie jest za wiotka tylko do aut gdzie tylne głośniki są montowane fabrycznie (te z nagłośnieniem bose) jest inna -wzmacniana półka. Wtedy nic nie trzeba dorabiać itd bo ta półka ma gniazda pod głośniki.
To prawda - ale jak sie ma naglosnienie Bose to po co je wymieniac?
A jezeli go nie ma to polka jest ta zwykla czyli mniej sztywna i glosniki sie jej nie "imają"
ja też mam maskownice i nawet są otwory w takim samym rozstawie jak w głośnikach 6x9 ale jakikolwiek blachowkręt jest zbyt wąski żeby go tam włożyć???
Pozdrawiam
A jak są już febrycznie maskownice do głośników owalnych w tylnej półce to jest ta sztywniejsza czy nie?
Niekoniecznie
Cytat:
uprzedzam że są wersje gdzie sa maskownice a pod nimi nie ma otworu na glośniki i trzeba je dopiero wyciąć
Dokladnie - ja tak wlasnie mialem i uprzedzam ze wycinanie otworow tak zeby po zalozeniu oryginalnych maskownic ladnie wygladalo to calkiem upierdliwa dlubaninka.
marcins737 napisał/a:
a tak btw to zamiast bawić się z półką można założyć zestaw separowany w drzwiach z tyłu tyle że tweetery trzeba umiescić w miejscach alternatywnych
Moje subiektywne odczucie jest takie ze drzwi w alfie 156 maja lipna akustyke. takie same glosniki w Corsie graja duzo ladniej - sprawdzone empirycznie
Ostatnio zmieniony przez Siekier 2007-09-24, 09:49, w całości zmieniany 1 raz
Chyba napewno się nie rozumiemy. Ja nie mam problemu z samym wkręcaniem. Chodzi o to że te dziury które mam pprzy osłonach w półce sa po prostu bardzo duże.
pozdrawiam
Wykroj sobie podkładki z drewna i skrec na scisk - tzn podkładki od dołu - w srodek połka - na wierzch wkrety. O ile oczywiscie masz sztywna polke i mozesz to tak zrobic.
Dla dociekliwych: czarne pudełeczko obok lampki w bagażniku to podobno wzmocnienie anteny.
To sprawdzona informacja? Bo moje radyjko w trasie nie gra najlepiej na tej antenie w szybie. Wlasnie rozwazalem dokupienia wzmacniacza ale skoro on juz tam jest to teraz sam nie wiem co robic...
Ostatnio zmieniony przez Siekier 2007-09-24, 21:21, w całości zmieniany 1 raz
to mnie zaskoczyliście z tym czarnym pudełkiem. Bo żyłem w radosnym przekonaniu że to zamek centralny. A przynajmniej on nie działa jak się to odepnie. Pozdrawiam
A co powiecie na to. Zrobiłem zdjęcia. Czy Waszym zdaniem jest ta półka wzmocniona? Na jednym ze zdjęć widac kostkę, jest taka po prawo i lewo. Czy to do głośników?
_________________ Inżynier mechanik samochodowy ale niestety bez praktyki z AR. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Konik 2007-10-01, 20:40, w całości zmieniany 2 razy
To sprawdzona informacja? Bo moje radyjko w trasie nie gra najlepiej na tej antenie w szybie. Wlasnie rozwazalem dokupienia wzmacniacza ale skoro on juz tam jest to teraz sam nie wiem co robic...
Dobrze sprawdź,czy wogóle masz podłączony wzmacniacz do radyjka.Może się wypieło.Ja tak miałem i poza miastem słuchałem tylko CD bo rds'u nie było.Okazało się,że wzmacniacz,a tym samym antena z szyby nie były podłączone.Teraz hula,że aż miło.Antena w szybie jest OK.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum