Pozdrawiam
Chciałem odczepić emblemat z grilla swojej 156 czy ktoś wie jak to zrobić??
I żeby nie zakładać nowego wątku mam jeszcze pytanie czy ktośpodkładał siatke jakąś inną na tą czarną kratkę grilla?? Bo myślałem o takiej alla tuningowej.
Pozdrawiam Borys
Ostatnio zmieniony przez b.pawelek 2007-09-06, 21:58, w całości zmieniany 1 raz
Model: Alfa Romeo 147
Silnik: 1.9 M-jet wersja Ti
Rocznik: 2005
Wiek: 24 Dołączył: 07 Sie 2006 Posty: 736 Skąd: BĘDZIN CITY
Wysłany: 2007-09-06, 14:50
nie bedzie to latwe ! ja wymienialem kiedys taki emblemat w 156 i troszke sie nameczylem!
musisz odkrecic caly grill z maski 3 sruby,potem sciagnac obudowe czarna wewnetrzna z tego gilla i ukarze ci sie mocowanie tekoz emblematu czyli 2 bolce ktore za skurw.... nie chca wyjsc i trzeba je mlotkiem wystukac ,a jesli to nie pomorze to podwarzyc sam emblemat na grillu! trzeba uzyc sily !!
wszystko poszlo by latwiej tylko po co dali te dwa bolce,mogli przeciesz to wlosi przykleic...ech tylko zycie czlowiekowi utrudniaja.powodzenia
nie bedzie to latwe ! ja wymienialem kiedys taki emblemat w 156 i troszke sie nameczylem!
musisz odkrecic caly grill z maski 3 sruby,potem sciagnac obudowe czarna wewnetrzna z tego gilla i ukarze ci sie mocowanie tekoz emblematu czyli 2 bolce ktore za skurw.... nie chca wyjsc i trzeba je mlotkiem wystukac ,a jesli to nie pomorze to podwarzyc sam emblemat na grillu! trzeba uzyc sily !!
Zrobiłem dokładnie tak samo i to najlepszy sposób. Mój emblemat był bardzo zniszczony iszedł na straty. Oprócz tych dwóch bolców był on dodatkowo przyklejony. Potraktowałem go bardzo konkretnie - wiertakra, przewierciłem w 2 miejscach i podważyłem śrubokrętem. W jego miejsce nowy z Alfy 147.
Tak a'propos, kupiłem na Allegro, ale w Eperze emblemat ze 147 jest znacznie tańszy niż ze 156 a pasuje.
Model: Alfa Romeo 147
Silnik: 1.9 M-jet wersja Ti
Rocznik: 2005
Wiek: 24 Dołączył: 07 Sie 2006 Posty: 736 Skąd: BĘDZIN CITY
Wysłany: 2007-09-08, 16:43
cysio napisał/a:
Oprócz tych dwóch bolców był on dodatkowo przyklejony. Potraktowałem go bardzo konkretnie - wiertakra, przewierciłem w 2 miejscach i podważyłem śrubokrętem.
Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.8 TS
Rocznik: 2000
Wysłany: 2007-09-08, 22:50
hmmm to wy macie na bolce a ja w swojej mam przykrecony od spodu dlaczego tak ? a co do kradziez to dzis mi zaje&ali moze nie emblemat ale nakretki z wentylkow 2szt. to juz lekka przesada ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum