Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
dlawienie zimego silnika przy wysokich temperaturach na zew
Autor Wiadomość
Brunet 
Maniak resoraków

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2.0 TS selespeed
Rocznik: 2000
Wysłany: 2007-06-16, 11:33   dlawienie zimego silnika przy wysokich temperaturach na zew

witam po dluzszym czasie; mam maly problem i nie wiem jak go ugryzc.. mianowicie chodzi mi o jedna rzecz ktora mnie denerwuje od jakiegos tygodnia; jesli na dworzu jest pogoda deszczowa czy ogolnie normalna w moim kraju (do 20 C) wszystko jest ok, jest tylko problem jesli na dworzu robi sie powaznie goraca a silnik jest zimny-szarpie jak glupi na wolnych obrotach-tak od 2-3 tys.. ja mam 2 pomysly - czujnik temp lub termostat; problem polega na tym ze nie mozna tego zdiagnozowac przy braku upalu bo wszystko jest ok; nie mam zbytnio kiedy zostawiac auta w warsztacie a w przyszlym miesiacu wybieram sie do polski a to jakies 2000mil i niechialbym zeby mi sie cos posypalo; czy ktos ma jakies sugestie? termostat nie jest drogi, czujnik jeszcze tanszy ale sami wiecie ze nie bede wymienial czegos profilaktycznie bo to bez sensu; komp nic nie pokazuje, wszystko niby ok;
jeszcze jedna prosba-czy ktos moze dac mi jakies internetowe namiary na sklep z duzym zasobem felg i jakis tuningowych czesci ??
Ostatnio zmieniony przez Brunet 2007-06-16, 11:35, w całości zmieniany 1 raz  

piotriix 
Romeo
Nokimochishi

Silnik: 2.5l v6
Wysłany: 2007-06-16, 15:31   

sa tylko dwie mozliwosci czujnik temperatury powietrza w przeplywce lub silnika w sumie kazda alfa ma taki bol przy mocno nagrzanej masce.moze nagrzewa sie paliwo i powstaja pecherze gazowe .ja to olalem poprostu odpalam otwieram drzwi czekam az sie przewietrzy spalam fajke i juz spokoj

Brunet 
Maniak resoraków

Silnik: 2.0 TS selespeed
Wysłany: 2007-06-16, 18:53   

w sumie to jeszcze jedno mam do dodania, jak ja przekatuje i wjade w korek to temp sie podnosi kawalek ponad 100.. kiedys pytalem w serwisie i gosc mi mowi ze to norma ale cos mi sie nie wydaje bo jak dla mnie do 100 ok ale powyzej to juz troche dziwne

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu