Wysłany: 2007-02-06, 21:37 Ceny czesci do ALFA ROMEO 166
Hey
Prosba do wlascicieli ALFA ROMEO 166,glownie 2,5V6 i 3,0V6, podajcie ceny czesci ktore wymienialiscie np:
-rozrzad
-zawieszenie
-sprzeglo
-przeplywomierz
Niewiele do tej pory w tym aucie wymienilem ale chcialbym miec swiadomosc ile co kosztuje, czy sa w ogole jakies zamienniki.
Mysle ze wszystkim 166tkarzom sie to przyda
Wystarczy przejrzeć ALLEGRO tam wszystko dokładnie opisane i wycienione , ceny
części do alfy 166 są sporo niższe w stosunku do niemieckich wynalazków które ktoś przez pomyłkę nazywa samochodami . A przecież Alfa Romeo już sama budzi respekt i uznanie
-przeplywomierz
200 zl na allegro, kupilem firmy QAP, boscha byly niewiele drozej... tzn 230 zl mowa o TS
Tuti ale ja pytam w glownej mierze o jednostki napedowe V6...
Akurat cene przeplywki do TSa znam bo koles od nas z GFAR wlasnie ostatnio zamawial.
Thomas napisał/a:
Wystarczy przejrzeć ALLEGRO tam wszystko dokładnie opisane i wycienione , ceny
części do alfy 166 są sporo niższe w stosunku do niemieckich wynalazków które ktoś przez pomyłkę nazywa samochodami . A przecież Alfa Romeo już sama budzi respekt i uznanie
Thomas no wlasnie o to chodzi ze na Alletanio jest stosunkowo malo czesci do 166tek, malo zamiennikow, wiekszosc to uzywki a to nie daje calkowitego zarysu ceny realnej...
homas no wlasnie o to chodzi ze na Alletanio jest stosunkowo malo czesci do 166tek, malo zamiennikow, wiekszosc to uzywki a to nie daje calkowitego zarysu ceny realnej...
na allegro chyba po najbardziej okazyjnych cenach wszystko wyrwac, a jak nie ma to popytaj w sklepach - masz QLO na forum, wielu uzytkownikow z naszego fora chwali go sobie za jakosc uslug i cene...
a tak pozatym... http://www.forum.alfaholicy.net/topics3/41.htm
Model: Alfa Romeo 164
Silnik: Q4 3.0 V6 24V oraz 2.0 ts
Rocznik: 1994
Wiek: 26 Dołączył: 23 Sie 2006 Posty: 147 Skąd: na wygnaniu
Wysłany: 2007-02-07, 09:57
areks napisał/a:
Tuti tylko bardziej chodzilo mi o wyodrebnienie akurat ceny czesci do tego modelu(166), a zeby mozna bylo pokazac ze"nie taki diabel straszny"
Oto ceny wymienianych przeze mnie czesci:(3.0 v6 24v)
Pasek rozrzadu 80zł
Jedna rolka 180
Rolka napinajaca 370
czujnik polozenia walka rozrzadu tylko orginal 585zl
sprzeglo 1280 zł
walek napedu pompy olejowej 170
do wymiany walka trzeba bylo zdjac glowice
czyli dochodzi planowanie wymiana prowadnic zaworów i uszczelniaczy
sonda lambda zamiennik ngk 140 zl allegro(cos szwankuje)
na wiosne zajmuje sie dolem czyli wachacze podwieszki walu(4X4) itd
Tez podam ceny
I co diabeł nie taki straszny
Do tego koszt Robocizny.
Nie żaluje ani zł jazda wynagradza wszystko
Ostatnio zmieniony przez Joseph 2007-02-07, 10:02, w całości zmieniany 3 razy
Joseph czyli podsumowujac, ile w sumie kosztuje komplet rozrzadu do 3,0V6 24V i ile mozna trzasnac na nim km po pierwszej wymianie?
Co do sondy lambdy to smialo kupuj NGK NTK, wymienilem u siebie i jest gicio-picio Chyba na Alletanio wyszla mnie z wysylka jakies 92 PLN
Model: Alfa Romeo 164
Silnik: Q4 3.0 V6 24V oraz 2.0 ts
Rocznik: 1994
Wiek: 26 Dołączył: 23 Sie 2006 Posty: 147 Skąd: na wygnaniu
Wysłany: 2007-02-07, 10:32
Ja za komplet czesci do rozrządu które wymienialem zaplacilem 1000 bez roboty
zaznaczam natomiast ze wymienilem tylko rolke napinajaca a nie napinacz(nie bylo potrzeby)
Napinacz kompletny okolo 850 zł
Ja w 2.4 JTD wymienialem po zakupie rozrzad - a wydaje mi sie ze w benzynowej wersji jest dokladnie to samo i mnie za oryginaly kosztowalo wszystko 500 PLN z wymiana.
Pasek DAYCO + rolki/napinacze INA - czyli zestaw, ktory fabrycznie wsadzaja do Alfy na pierwszy montaz - 370 PLN (w hurtowni po upustach dosc sporych - znajomy pracujacy w firmie motoryzacyjnej zalatwil) i wymiana w ASO 120 PLN....
Przeplywomierz BOSH - na allegro - ok 250 PLN.
Sprzeglo widzialem na allegro za ok. 550 PLN - komplet z Valeo.... Wiec chyba nie jest tak tragicznie. Jedynie zawieszenie troche boli na tyl wahacze tylko oryginal silentblockow sie nie wymienia do przodu mozna zapodac zamienniki - zarowno dolne (ok 270-300 PLN za sztuke) jak i gorne (ok 230 PLN).
Filtry to w ogole nie ma co mowic, bo to tanie....
odnosnie zamiennikow.. co sadzicie o ich jakosci ? chodzi mi konkretnie o zamienniki przeplowyomierzy do TS`ow .. na allegro koszt 200 zl , orginal znalazlem za jakies 700 zl , a jak dzwonilem do znajomego z hurtowni to wynalazl mi zamiennik za ... bagatela.. 1300 zl ( az podam slownie - tysiac trzysta zl) , o orginal nawet nie zapytalem bo mi mowe odjelo .. ;/
_________________ niech zyja idioci którzy pala sprzegło myślać ze palą gume
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum