Zakład nazywa sie TUR-MAR i jest z Elbląga. Niby maja doswiadczenie bo robia turbiny od 15 lat ale to totalni PARTACZE !!!!!! Jak oddałem turbinę po ich regeneracji do ekspertyzy to stwierdzono ze auto nie ma prawa jeździć. Wklejam jeszcze ich stronę internetową żeby nikt sie nie naciął : http://www.turbo.cdi.pl/
Naczytałem się tyle o tych turbinach i aż mnie przestraszyliście - po czytaniu poszedłem sprawdzić co i jak u mnie jest i jest tak że przy dodaniu trochę więcej gazu ( na postoju ) na zewnątrz samochodu słychać od pewnych obrotów delikatny świst, nie wiem jak jest podczas jazdy bo w środku nie słychać nigdy - jak auto rusza i stoi się obok to też nie słychać. Jak do tej pory nie miałem z nią problemów więc chyba taki delikatny cichy świst to norma. Co do regeneracji to mój kolega w VW ma zregenerowaną turbinę garett właśnie przez warsztat w Iławie - przejechał na niej już 90 tyś i jest OK
Ostatnio zmieniony przez Bedboys 2008-07-17, 18:56, w całości zmieniany 2 razy
Moj przebieg to 188 tys.km!Wlasnie o to chodzi ze jest to taki delikatny swist
no własnie, nie wpadajmy w panike delikatny świst musi byc bo tak pracuje turbina, gdyby była uszkodzona zauwazyłbys ze jest zdecydowanie za głośna, no i bedą tez inne objawy
ja mam 184tys km i turbina narazie świszczy tak samo jak trzy lata temu przy zakupie (przebieg 121tys km), czasami przebieg o niczym nie świadczy, znam samochód gdzie po 40tys km turbina była do wymiany, ale to wynikało ze sposobu użytkowania samochodu, gosc jezdził dieslem jak benzyniakiem....
goldek76, to chyba jesteś przedstawicielem tej firmy moja alfa ma przebieg 320 tyś i turbina w niej cały czas lekko gwiazda miedzy 1800-a 2000 tyś i jest to zregenerowana turbina na której przejechałem ok 100 tyś miałem wento turbo lekko gwizdało wolwo lekko gwizdało audi gwizdało i alfa gwiazda
Dzieki Wam!Troche sie uspokoilem!
Naprawde dbam o autko i jak cos mnie niepokoi to pytam!
Mam nadzieje ze turbinka pochodzi jeszcze dluuuuuuugo....!
POZDRAWIAM!!!
Ostatnio zmieniony przez danloo23 2008-07-17, 21:46, w całości zmieniany 1 raz
Moja turbinka też lekko gwiżdże, tak lekko, że trzeba naprawdę się wsłuchać, z tego co słyszałem to taki delikatny świst jest rzeczą normalną, ale cóż mogą to być bajki...bynajmniej moja też gwiżdże.
W takim razie dlaczego firma Garett produkuje i oferuje zestawy naprawcze do tych turbospręzarek?
No wlasnie wycofali swoje zestawy naprawcze do turbin o zmiennej geometrii. Wiec jesli jakis zaklad dalej naprawia to pewnie na jakichs zamiennikach.
Nie wiem czy tak samo jest dla turbin bez zmiennej geometrii.
Ja ma 145 tys. i jak na postoju przegazuję, to tak fajnie słychać silnik i lekki gwizd turbiny- fajny dźwięk, chce się słuchać- i myślę, że tak właśnie ma być, przecież ona wykręca nawet ponad 100tys, obrotów, to jak ma na postoju bez żadnego obciążenia nie wydawać żadnego dźwięku przy takich obrotach? Normalnie jak jadę, w trasie, to jej nie słychać:)
_________________ AR 156 2,4JTD 2000r- czarna- NERO FUOCO- sedan
Przyznam ze początkowo było mi was zal ale skoro upieracie sie przy regeneracji to nawet dobrze, moja satysfakcja a wasza złosc jak wam padnie po regeneracji będzie wyjątkowo mocna.
A co do gwizdu. turbina ma dawac cichutki świst ale nieGWIZD. Jak słychac gwizdanie bez wsłuchiwanie sie na postoju dodajac gazu lub w trakcie jazdy to turbo KAPUT!!!
Driver, a nowe turbiny to robią krasnoludki czy ludzie na odpowiednich obrabiarkach? Czym rózni się regeneracja od procesu produkcyjnego? - Niczym pod warunkiem że warsztat który to robi ma odpowiednie obrabiarki i zachowuje reżim technologiczny. Zawsze bawią mnie ludzie którzy odbierając części wykonane na obrabiarce CNC mówia "Panie jak ze sklepu" - jakby to w sklepie wzięły się z kosmosu...
_________________ Obecnie klekocik AR156 1.9 16v JTD M-jet
wcześniej AR156 1.6TS
teraz to się zaczołem bać to moja pierwsza alfa 2,4 jtd i gwizda tak że ją słyszę wcześniej jeździłem doblem 1,9 jtd i nie słyszałem w nim wogóle turbiny :/
mam nadzieje że to nie są oznaki konca koncow
Ostatnio zmieniony przez iro84 2008-07-23, 15:28, w całości zmieniany 1 raz
Moja od półtorej roku też gwizda i jeżdzę. Przy otwartych szybach oczywiście, bo jak zamknę to raczej cisza. No i gdzieś od 1800 do 2500? potem chyba w ultradźwięki przechodzi
Jestem troche spokojniejszy bo na samym starcie zmienilem filtry przednie tarcze z kolockami i rozrzad no i olej wydalem troche kaski mam jeszcze dwie oslony przegubu do wymiany w przyszlym tyg wiec nie chcial bym zeby zaraz cos mi wyskloczylo z turbo ale moj mechanik mowi ze pracuje w porzadku musze poznac troche ten samochodzik
sory za OT
Driver, a nowe turbiny to robią krasnoludki czy ludzie na odpowiednich obrabiarkach? Czym rózni się regeneracja od procesu produkcyjnego? - Niczym pod warunkiem że warsztat który to robi ma odpowiednie obrabiarki i zachowuje reżim technologiczny. Zawsze bawią mnie ludzie którzy odbierając części wykonane na obrabiarce CNC mówia "Panie jak ze sklepu" - jakby to w sklepie wzięły się z kosmosu...
Nie ma tematu, wy regenerujcie a ja czekam końca...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum