Wysłany: 2008-07-22, 18:28 (Alfa 156 2.4JTD)Kolo dwumasowe i sprzeglo kpl.!!!
Witam!
Opisze w skrocie to co dzisiaj mi sie przytrafilo!
Otoz pojechalem dzisiaj do serwisu (fiata) poniewaz przy zmianie biegow slychac bylo charakterystyczny stuk!W serwisie stwierdzono ze duze kolo dwumasowe jest do wymiany oraz przydaloby sie takze wymienic przy okazji kpl. sprzeglo!
Gdy wyliczyli mi koszt wymiany tych dwoch rzeczy to az zrobilo mi sie slabo-prawie 5tys. (kolo wumasowe 2700zl.,sprzeglo 1500zl.kpl.+robocizna)i czuje ze to nie byla jeszcze ostateczna cena!
A wiec postanowilem sam kupic sobie te czesci i w zwiazku z tym mam do Was pytanie!
Jakiej firmy kupic kolo dwumasowe i sprzeglo kpl.?
Znalazlem sprzeglo i kolo firmy VALEO,czy polecacie ta firme?W tym przypadku zaplacilbym za calosc ok. 2000tys.!
Moze znacie jakis zaufany sklep internetowy lub kogos na Allegro gdzie moge kupic te rzeczy bez obaw ze trafie na podrobke?
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez danloo23 2008-07-22, 19:28, w całości zmieniany 1 raz
Czy ten stuk przy zmianie biegów to takie charakterystyczne klapnięcie ( metalowe) a przy odpuszczeniu i dodaniu gazu też miałeś to samo ?? U mnie jakiś czas temu pojawił sie taki stuk ale myślałem że to przegub wewnętrzny a teraz zastanawiam się nad sprzęgłem - poza tym nie mam żadnych objawów szarpanie czy coś takiego - chodzi idealnie
Znalazlem sprzeglo i kolo firmy VALEO,czy polecacie ta firme?
To dora firma
Produkuje wiele czesci do Renault na pierwszy montaz
Robi sprzegla ,klocki , wycieraczki, silniki nawiewu, wentylatory chlodnicy,chlodnice,reflektory i sam nie wiem co jeszcze
_________________ Renault Laguna Powered by 1.6 16v
Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
Ostatnio zmieniony przez Szef 2008-07-22, 21:41, w całości zmieniany 1 raz
Ja wiemianiałem sprzęgło i koło zamachowe Napiszę tak: Jakbym słyszał tylko charakterystyczny stuk, to z moimi doświadczeniami olałbym to ciepłym moczem U mnie jak puszczałem sprzęgło to waliło jak cholera, a jak źle zredukowałem bieg to silnik jakby chciał wyskoczyć z wozu - przy ruszaniu to cała buda dostawała padaczki.
Komplet sprzęgła był nowy właśnie valeo, jak dla mnie dobry. Koło zamachowe kupiłem używkę z Lancii - niepotrzebnie, stare miało zero luzów (215 tys. przebiegu). Po zmianie sprzęgła wszystko ok.
W Bydgoszczy w serwisie powiedziano mi, że chyba jeszcze nigdy nie zmieniali koła dwumasowego w Alfie. Byłem i jestem szczerze zainteresowany tematem koła dwumasowego na forach i chyba też ciężko kogoś spotkać kto to ustrojstwo zmieniał.
Dokladnie tak!Gdy zmieniam bieg lub dodaje i puszczam gaz to slysze wlasnie taki dzwiek!Pozatym autkiem potrafi czasem szarpnac,na biegu jalowym powstaja drgania,gdy go zapalam lub gasze trzesie autem i wogle mimo ze to diesel to stanowczo jest za glosny!W przyszlym tygodniu postaram sie wymienic to kolo i sprzeglo i mam nadzieje ze bedzie OK!
Witam.Sprzęgło kupiłem za 545 zł oryginał pasujący do 2,4 i 1,9 JTD .Koło dwumas. na alleg...
ok 1300 zł nowy Valeo ( robi w alfie na 1 montaż) .A koło napędowe zmieniałeś te od wspomag. i alternatora .
A nie myślał nikt nad regeneracją sprzęgła Ja ostatnio wyczytałem wiele dobrego o firmie Moto - Rege z Poznania http://moto.allegro.pl/my_page.php?uid=4418032
Regenerują także sprzęgła ( tarcze i dociski) - ale sądzę że przy cenach nowych w granicach w granicach 500-600 zł nie ma sensu regeneracja, natomiast koło ?? jeżeli zregenerują to 500-700 zł i dadzą gwarancje na rok ( tak obiecują ) to może warto ??
czy jest ktoś jeszcze na forum kto potwierdzi ze te stuki to sprzegło??? kurcze, ja mam ten sam problem, mianowicie, przy zmianie biegu i puszczeniu sprzegla slychac takie stukniecie, myslalem ze to na 100 % jest poduszka skrzyni biegow albo przegub bo mam z nim problem, ale po przeczytaniu tego postu........
czy jest ktoś jeszcze na forum kto potwierdzi ze te stuki to sprzegło??? kurcze, ja mam ten sam problem, mianowicie, przy zmianie biegu i puszczeniu sprzegla slychac takie stukniecie, myslalem ze to na 100 % jest poduszka skrzyni biegow albo przegub bo mam z nim problem, ale po przeczytaniu tego postu........
Ja też tak myślałem, sprawdziłem przeguby i nawet znalazłem niewielki luz na wewnętrznym, zmieniłem go i .... nic stuk pozostał, poduszki pod silnikiem sprawdzone. Nie chciałem wierzyć że to sprzęgło bo chodzi idealnie nie szarpie nie ślizga się. Po rozmowie z mechanikiem specjalizującym się w sprzęgłach - już jestem pewien , a sprawdzić można to bardzo łatwo - przy próbie szarpnięcia samochodem (bardzo szybkie popuszczanie sprzęgła) nie ma tego stuku a pojawia się tylko przy zmianie biegu ( najlepiej słyszalne na wyższych biegach), lub przy puszczeniu i dodaniu gazu ( ale w moim przypadku to nie zawsze).
Też jestem na etapie zmiany sprzęgła, gdyż zaczyna się ślizgac i także mam pojedyńczy stuk przy puszczaniu sprzęgła. Nie wiem czy to wina koła czy zużytego sprzęgła
Czytajac to pewnie i u mnie za jakis czas ta sprawa,na razie sprzeglo ok,ale kolo dwu masowe daje juz oznaki wyeksplatowania,przy zapalaniu i ruszaniu przy niskich obrotach silnika wyraznie cos stuka,a moze sie myle?pierwszy diesel w zyciu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum