Witam!
Dzisiaj wracajac do domu wpadlem w dziure i uszkodzilem aluminiowa rurke (ktora jest u mnie bardzo nisko,chyba pekla)prawdopodobnie od wspomagania!Wyciekl mi caly plyn od wspomagania i mam problem!
Czy trzeba ja wymienic czy moze wystarczy ja narazie (dopoki nie zamowie nowej) czyms skleic?
Gdzie taka rurka dostac i ile moze ona kosztowac?
Jeśli jechałeś dalej to pewnie już zatarłeś pompę wspomaganija jak pracowała bez płynu. Co do samej rurki to musisz ją wymienić bo cisnienie rozwali każde łatanie...
_________________ Obecnie klekocik AR156 1.9 16v JTD M-jet
wcześniej AR156 1.6TS
Jechalem jeszcze jakies 2-3 km. bo musialem jakos dojechac do domu!Plyn nie wyciekl caly odrazu,tylko stopniowo wiec mam nadzieje ze pompa jakos to zniosla bo jak nie to czeka mnie wymiana...!
Pozdrawiam!
Dzisiaj sprobowalem zakleic (poxilina) ta rurke i jak narazie udalo sie,nic nie cieknie i najwazniejsze ze pompa wspomagania nie ucierpiala chociaz gdy wlalem plyn przez jakis czas troche chalasowala ale gdy plyn sie rozprowadzil przestala i narazie jest OK!
We wtorek jade do ASO wymienic kolo pasowe to wymienie tez ta rurke!
A tak przy okazji jak powinny byc poprowadzone te rurki (moze jakas fotka)od wspomagania bo u mnie sa jakos dziwnie nisko,wystaja pod zderzakiem???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum