Wysłany: 2007-08-07, 11:56 Alfa 156 2.0 TS kręci tylko do 4tys obr POMOCY
Witam wszystkich jestem tu nowy i mam problem z alfa 156 2.0 TS a mianowicie samochodzik pod obciążeniem kreci tylko do 4000-4500 obrotów na biegu jałowym jest ok , brak jakichkolwiek bledów w ECU ,przepływka podmieniona , ciśnienie paliwa ok 3,5 bara pod obciążeniem sonda ok wszystko sprawdzone i nic moze ktoś miał taki przypadek Proszę o pomoc z Góry Dziekuje.
przy zbiorniku choc ponoc sa 156 co filtra nie posiadaly [sic]
mick [Usunięty]
Wysłany: 2007-08-07, 20:15
gdzieś słyszałem że jest zamontowany na pompie paliwowej jako element zintegrowany.
jeśli ciśnienie wtrysku masz wzorcowe to czemu myślisz że to filtr.
mysle ze wydech ok bo ona nie to ze traci moc ale zaczyna przerywac jakby jej zplon albo wtrysk przerywało ,a filtru paliwa to raczej niema ,no chyba ze w zbiorniku ???
ja mialem przypadek taki sam w 1,4 16v. u mnie to byl przeplywomierz ale tez podmienialem na inne z marnym skutkiem dopiero pomoglo kupno nowego. (umnie jeszcze strzelal z wydechu na zimnym silniku)
mysle ze wydech ok bo ona nie to ze traci moc ale zaczyna przerywac jakby jej zplon albo wtrysk przerywało ,a filtru paliwa to raczej niema ,no chyba ze w zbiorniku ???
No to mamy nowy wątek " przerywanie" to trzeba przejrzeć połączenia elektryczne moze brak kontaktu
czyli wychodzi że nie przepływka.
coś słyszałem że czasem styki w kostce do przepływomierza potrafią zaśniedzieć i efekt jest podobny.
(kurcze troche mi sie pomieszało)
Ostatnio zmieniony przez mick 2007-08-11, 20:58, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum