Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Alarm w Alfie 156
Autor Wiadomość
MarekG
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-16, 13:42   Alarm w Alfie 156

Kilka miesięcy temu kupiłem Alfe 156, gościu mi mówił że w aucie jest alarm, a ja myśle że se chyba jaja robił!! Jak zamykam Alfe pilotem, to nic nie zatita, ani światła nie mrugną. Bo w innych autach właśnie coś mi tam zatita i światła mrugną jak go zamknę. To jak myślicie, jest alarm, czy go nie ma??

Nairda
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-16, 14:59   

Mam podobną sytuację. Mam faktury nawet od poprzedniego właściciela na fabryczny alarm. Mam też do tego takie plastikowe kluczyki elektroniczne do wylączania alarmu. Niestety coś nie działa... :((( Na dodatek centralny zamek przestał odpalać z pilota i nawet z klucza. Jedyne co robi, to jak zamknę wszystkie dzrzwi od środka, to potem otwierając zamkiem pracują wszystkie razem 4 góra dół, góra dół i tak w kółko!!! Mam nadzieję, że uda Ci się ustalić o co cho. PZDR.

mick
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-16, 18:50   Re: Alarm w Alfie 156

MarekG napisał/a:
Kilka miesięcy temu kupiłem Alfe 156, gościu mi mówił że w aucie jest alarm, a ja myśle że se chyba jaja robił!! Jak zamykam Alfe pilotem, to nic nie zatita, ani światła nie mrugną. Bo w innych autach właśnie coś mi tam zatita i światła mrugną jak go zamknę. To jak myślicie, jest alarm, czy go nie ma??

może "gościu" wyłączył alarm żeby akumulatora nie rozładował i zapomniał cie poinformować.
jeśli masz fabryczny alarm to pod osłoną z lewej strony kierownicy powinien być wyłącznik na kluczyk.

MarekG
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-16, 20:41   Re: Alarm w Alfie 156

[/quote]
może "gościu" wyłączył alarm żeby akumulatora nie rozładował i zapomniał cie poinformować.
jeśli masz fabryczny alarm to pod osłoną z lewej strony kierownicy powinien być wyłącznik na kluczyk.[/quote] Ten wyłącznik to pod jaką osłoną ma być, tam gdzie są bezpieczniki? Ściągłem osłone z bezpieczników i zauważyłem jedynie takie wejście, jak by na jakąś wtyczkę. Ta wtyczka służy do podłączenia auta z komputerem? Wie ktoś co to jest?

kilu 
Dwusuwowiec

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2.0 TS Selespeed
Rocznik: 2000
Wysłany: 2007-09-17, 17:29   

Witam, mam podobnie. Central dziala, alarm nie. Gdzie sie znajduje ten wlacznik? Pod ktora osłoną dokladnie?
"Osoby które potrzebują czterach kółek i przymocowanego do nich fotela kupuja sobie BMW albo Vectrę, ale ci którzy są świadomi, ci którym zależy, ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - ci kupuja Alfy" - J. Clarkson

Tomsi
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-17, 20:10   

Zależy jaki masz alarm. Ja ostatnio "przerabiałem" alarm typu "META", w zasadzie jedna całość z centralem. . On nie "tita" ani nie miga. Ale działa. Pytanie tylko gdzie masz kontrolkę alarmu. Zazwyczaj jest na środkowym panelu koło nawiewu (tego od góry), albo luzem z lewej strony przy podszybiu.
Alarmy META tak mają, że nie dają znaku życia. Ale działają. A gniazdo włącznika jest pod panelem z lewej strony kierownicy, tam, gdzie bezpieczniki.
Jeżeli masz alarm META 750 to ja mam "instrukcje obsługi" (jedna maleńka kartka z opisem włącz / wyłącz alarm). W razie czego mogę podesłać na priv'a.

mick
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-17, 21:06   

może też być jak na zdjęciu:
http://images13.fotosik.p...f123f43bmed.jpg

Efkwadrat 
Maniak resoraków

Silnik: 2koma5 V6 24 fał
Rocznik: 1999
Wysłany: 2007-09-19, 19:16   

wg instrukcji jesli Masz diode to Masz alarm , ja mam golasa bez diody i alarmu ...
wg instrukcji wlacznik alarmu znajduje sie po prawej stronie pod kierownica ...

nowakooowski
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-19, 19:55   

Zagadka z tym alarmem... :) Też szukałem odpowiedzi na to, ale jutro normalnie uchyle tylnią szybe, otworze drzwi klamką od wewnątrz... jak jest to się obudzi wkońcu, a jak nie to trudno. :)

kilu 
Dwusuwowiec

Silnik: 2.0 TS Selespeed
Rocznik: 2000
Wysłany: 2007-09-20, 15:59   

Ja sie chyba poddaje. We wszystkich wskazanych przez was miejscach zadnej centralk nie znalazlem, jeszcze tylko pod przednim nadkolem sprawdze a jak nie ma to dupa. Swoja droga dziwne zeby Selespeed z prawie komletnym wyposazeniem byla bez alarmu..
"Osoby które potrzebują czterach kółek i przymocowanego do nich fotela kupuja sobie BMW albo Vectrę, ale ci którzy są świadomi, ci którym zależy, ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - ci kupuja Alfy" - J. Clarkson

Tomsi
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-20, 19:18   

Włącznik jest po LEWEJ stronie kierownicy, pod osłoną bezpieczników. Zdejm osłonę, a zobaczysz NAD bezpiecznikami szynę (chyba do podłączenia komputera?) oraz włącznik. Ja znam dwa rodzaje włącznika - na kluczyk i takie gniazdko na takie coś jak kluczyk (i takie ja mam).
Jutro postaram się zrobić zdjęcia, jak to u mnie wygląda.

nowakooowski
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-24, 20:21   

Niestety ja w swojej jednak nie mam... :(

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia