Wysłany: 2007-12-18, 23:50 [166] zamontowanie innego radioodtwarzacza
witam,
z racji ze nie mam zmieniarki po poprzednim wlascicielu i ze moj komp pokladowy w sprawie audio nie dziala jak powinien chcialbym podpiac moje radio z CRXa do alfy.
Powody sa takie ze CRXa bede sprzedawal a naprawde kupe kasy wsadzilem w audio do niego - pomijajac wzmachol glosniki i kondensator - chcialbym wsadzic moje radyjko ktore naprawde jest swietne i kupe kasy kosztowalo - nadal kosztuje. Jest to SONY CDX GT700. Wiem ze alfa ogolnie ma z*ste naglosnienie wiec nie bede bawil sie w zmiane glosnikow (mam system 10 glosnikow) tylko chcialbym podpiac moje radyjko pod glosniki tak zeby to wszystko ladnie hulalo.
Powod jest tez taki ze nie mam zmieniarki a i seryjne audio w alfie nie czyta mp3 wiec dlatego mn chcialym wsadzic moje radio z racji mp3.
Czytalem gdzies na forach kiedys ze ludzie montuja radia w schowkach od strony pasazera.
Jestem tym zainteresowany - nawet jakbym mial schoweg stracic z uzytecznosci
Jesli ktokolwiek wiec cos na ten temat - jak zainstalowac , ktore kable odpowiadaja za glosniki itp - BARDZO PROSILBYM O RADE I OPIS.
Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam
Jeśli radio będzie w schowku to bez problemu wszystko podłączysz, jeśli coś trochę znasz się na elektryce to po wyjęciu ICS będziesz wiedział wszystko, pomocna będzie instrukcja serwisowa tam są schematy, do zdarcia na forum
Widziałem kiedyś radio zamontowane w miejscu schowka nad konsolą na górze -- nie będę komentował jak to wyglądało - nie jestem zadowolony z audio w alfie ale zmieniać nic nie mam zamiaru, decydowałem się na to kupując 166.
Wysłany: 2007-12-19, 21:22 Re: [166] zamontowanie innego radioodtwarzacza
Zajrzyj tutaj, może pomoże. Tylko mały hint, jeśli faktycznie masz 10 głośników to znaczy że masz też 6 kanałowy wzmacniacz z DSP w bagażniku i sprawa może ci się trochę skomplikować. Będziesz musiał jakoś zmusić go żeby współpracował z nowym radiem albo coś pokombinować z wiązką do głośników, bo chyba są 2 rodzaje wyjść głośnikowych z ICSa, ale pewny nie jestem schematy są dość oględne.
A tak z ciekawości, co ci nie pasuje / nie dziala w ICSie że chcesz zakładać dodatkowe radio ? Zmieniarke mozna zastapic Loudlinkiem - sprawdza sie znakomicie, moze nie ma takich bajerow jak obecne odtwarzacze mp3, ale jest w pelni zintegrowany i obslugiwany jak fabryczna zmieniarka, a jesli ma sie na dodatek DSP (wlasnie jestem w trakcie zakladania) to juz chyba wiecej nie potrzeba do codziennego sluchania.
Jak sprawdzić czy w aucie jest zainstalowany DSP? Wydaje mi się, że mam 10 głośników (a przynajmniej 10 kratek za którymi powinny być głośniki, po dwa w każdych drzwiach i dwa na tylnej półce), czy można to sprawdzić z poziomu ICS'a czy trzeba zajrzeć do bagażnika (a jeśli tak, to w które miejsce).
A może wiadomo kto jest producentem głośników w tym samochodzie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum