Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
[166] zamontowanie innego radioodtwarzacza
Autor Wiadomość
biagi
[Usunięty]

Wysłany: 2007-12-18, 23:50   [166] zamontowanie innego radioodtwarzacza

witam,
z racji ze nie mam zmieniarki po poprzednim wlascicielu i ze moj komp pokladowy w sprawie audio nie dziala jak powinien chcialbym podpiac moje radio z CRXa do alfy.
Powody sa takie ze CRXa bede sprzedawal a naprawde kupe kasy wsadzilem w audio do niego - pomijajac wzmachol glosniki i kondensator - chcialbym wsadzic moje radyjko ktore naprawde jest swietne i kupe kasy kosztowalo - nadal kosztuje. Jest to SONY CDX GT700. Wiem ze alfa ogolnie ma z*ste naglosnienie wiec nie bede bawil sie w zmiane glosnikow (mam system 10 glosnikow) tylko chcialbym podpiac moje radyjko pod glosniki tak zeby to wszystko ladnie hulalo.
Powod jest tez taki ze nie mam zmieniarki a i seryjne audio w alfie nie czyta mp3 wiec dlatego mn chcialym wsadzic moje radio z racji mp3.
Czytalem gdzies na forach kiedys ze ludzie montuja radia w schowkach od strony pasazera.
Jestem tym zainteresowany - nawet jakbym mial schoweg stracic z uzytecznosci
Jesli ktokolwiek wiec cos na ten temat - jak zainstalowac , ktore kable odpowiadaja za glosniki itp - BARDZO PROSILBYM O RADE I OPIS.
Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam

sqadak 
Dwusuwowiec

Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 2400 JTD
Rocznik: 2002
Wysłany: 2007-12-19, 08:50   

Jeśli radio będzie w schowku to bez problemu wszystko podłączysz, jeśli coś trochę znasz się na elektryce to po wyjęciu ICS będziesz wiedział wszystko, pomocna będzie instrukcja serwisowa tam są schematy, do zdarcia na forum

lejek20 
Romeo

Model: Alfa Romeo 33
Silnik: 1.7 Boxer 16v
Rocznik: 1991
Wysłany: 2007-12-19, 09:45   

Z tyłu Icsa są normalne kostki ISO do głośników takie jak do większości radji samochodowych.

Trzy Alfy w jednym garażu to prawdziwy Alfaholizm!!!

Bedboys 
Pirat drogowy

Silnik: JTD
Rocznik: 1999
Wysłany: 2007-12-19, 20:23   

Widziałem kiedyś radio zamontowane w miejscu schowka nad konsolą na górze -- nie będę komentował jak to wyglądało :|?: :|?: :((( :? - nie jestem zadowolony z audio w alfie ale zmieniać nic nie mam zamiaru, decydowałem się na to kupując 166.

TomekT 
Rowerzysta

Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 1999
Wysłany: 2007-12-19, 21:22   Re: [166] zamontowanie innego radioodtwarzacza

Zajrzyj tutaj, może pomoże. Tylko mały hint, jeśli faktycznie masz 10 głośników to znaczy że masz też 6 kanałowy wzmacniacz z DSP w bagażniku i sprawa może ci się trochę skomplikować. Będziesz musiał jakoś zmusić go żeby współpracował z nowym radiem albo coś pokombinować z wiązką do głośników, bo chyba są 2 rodzaje wyjść głośnikowych z ICSa, ale pewny nie jestem schematy są dość oględne.
A tak z ciekawości, co ci nie pasuje / nie dziala w ICSie że chcesz zakładać dodatkowe radio ? Zmieniarke mozna zastapic Loudlinkiem - sprawdza sie znakomicie, moze nie ma takich bajerow jak obecne odtwarzacze mp3, ale jest w pelni zintegrowany i obslugiwany jak fabryczna zmieniarka, a jesli ma sie na dodatek DSP (wlasnie jestem w trakcie zakladania) to juz chyba wiecej nie potrzeba do codziennego sluchania.

Dawid166 
Maniak resoraków

Silnik: 2.4 JTD
Rocznik: 2001
Wysłany: 2007-12-20, 14:12   

Jak sprawdzić czy w aucie jest zainstalowany DSP? Wydaje mi się, że mam 10 głośników (a przynajmniej 10 kratek za którymi powinny być głośniki, po dwa w każdych drzwiach i dwa na tylnej półce), czy można to sprawdzić z poziomu ICS'a czy trzeba zajrzeć do bagażnika (a jeśli tak, to w które miejsce).

A może wiadomo kto jest producentem głośników w tym samochodzie?

Colin 
Ogier

Silnik: 3.0 V6 Super
Rocznik: 1998
Wysłany: 2007-12-20, 19:07   

Otwórz bagażnik i po lewej stronie powinno byc 1b (to jest właśnie dsp zintegrowane z ampli)

Dawid166 
Maniak resoraków

Silnik: 2.4 JTD
Rocznik: 2001
Wysłany: 2007-12-20, 23:43   

Dzięki za informację. Nie mam DSP, mam za to 10 głośników (może Niemiec coś przerobił i się nie pochwalił).

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu