Witam, mam problem z moimi wycieraczkami gdy pracują w pozycji B (praca przerywana). Nie mogę ustawić równych odstępów pomiędzy ścieraniami, tzn. włączam np. na pracę najwolniejszą (najdłuższe odstępy między ścieraniami) a one szaleją, zetrą raz, później długo nic, później z 10 razy na raz, później za 10 minut kilka razy na raz, coś jest nie tak, ponieważ odstępy powinny być równe. Dodam, że nie mam czujnika deszczu pod lusterkiem! Może był ale ktoś wymontował, tego niestety nie wiem. Proszę o radę.
musisz zdjąc wycieraczki i nastepnie plastikową maskownicę i zobaczyc czy połączenie z silnikiem jest poprawne - wyszyśc wszystko i spryskaj jakimś kontaktem lub nawet WD40
jeśli to nie pomoże to padł moduł silnika wycieraczek... czyli to pudeleczko do którego podłaczone sa dwie wtyczki, które wcześniej wyczysciłeś
Marcin166, rozmawiałem z kolegą z ASO i powiedział że jeszcze moze być jedna przyczyna ... tam na silniku jest taka okrągła obudowa a pod nią trzy tależe zatopione w smarze a do nich na zasadzie spręzynowania dochodzą blaszki dające prąd na każdy bieg ... Mieli kiedyś takie akcje serwisowe ze to czyścili i podginali te blaszki żeby bardziej dolegały przy podobnych objawach jak ty opisujesz.
Marcin ma dużo racji Ja mialem podobny przypadek w 145 tam jest smar i dostał sie na części ktore mają się stykac elektrycznie i nie zawsze przewodza wymyj wszystko i posmaruj gestym smarem te miejsca ktore trzeba jak rozbiezesz bedziesz widział. To jak wiem często sie zdarza w Alfach. Elektronika zadko sie psuje.
Hehehe szkoda że blackalfa nie ma racji A tak na poważnie to dziękuję Wam za odpowiedzi i jak będę miał chwilkę to rozbiorę tę obudowę i dam znać jak poszło !!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum