Wysłany: 2008-07-22, 13:44 [166] Sprzęgło od kompresora klimy
Panowie , czy ktoś miał takie objawy jak ja, kiedy włączam się klimę i zasprzęgla się kompresor następuje taki dziwny dzwięk , jakby to sprzęgło chodziło na sucho, takie tarcie metaliczne. Czy takie sprzęgło można jakoś nasmarować , czy już się zbliża jego kres?
Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 2,4 JTD
Rocznik: 2001
Wysłany: 2008-07-22, 15:22
Pojedź do warsztatu gdzie nabijają klimę i powiedz żeby sprawdzili czy jest olej w sprężarce od klimy bo jak jego nie ma to będziesz ją musiał wymienic za niedlugo poniewaz sie zatrze.
Gazu mam nadzieję nie brakuje skoro chłodzi. Radzę to sprawdzić szybko ponieważ kiedyś był taki sam przypadek z silnikiem 2,4jtd w lancii kappie.
No właśnie jak była na warsztacie gdzie nabijali klime to oni mi powiedzieli , że wszystko ok tylko coś głośno chodzi , czy byli by na tyle tępi żeby nie sprawdzić takich oczywistości jakie sugerujecie ?
Okazuje się ,że jak sie klime nabija to olej też sie wymienia i to było robione, więc mechaniol stwierdziła , że poprostu sprężara się kończy albo hałasuje sprzęgiełko , któr może potraktować WD-40.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum