Wysłany: 2007-12-27, 10:12 [166] Problem z wycieraczkami
Witam serdecznie wszystkich alfistów!
Jestem nowym posiadaczem alfy 166 3.0 V6 z 2000 roku. Autko jest super. Mam tylko jeden problem. Jako, że nadszedł czas świąt więc wybrałem się swoją alfą do rodzinki. I w czasie podróży pojawił się taki drobny problem. Mianowicie zatrzymałem się na jakiejś stacji żeby umyć szybę przednią i wszystko było ok dopóki nie zechciałem podnieść wycieraczek. Próbowałem na różne sposoby ale niestety nie potrafię tego zrobić. Wycieraczki blokują się o maskę i nie ma szans ich podnieść. W związku z tym mam takie pytanko do was jak to jest u was. Może ja mam coś przekombinowane w mojej alfie. Przy zakupie nie przyglądałem się takim pierdołom jak podnoszenie wycieraczek i teraz nie wiem o co chodzi. Wiem, że jest to głupi problem i proszę bez głupich komentarzy, ale nie daje mi spokoju ta sprawa.
Pozdrawiam wszystkich.
Dzięki za szybką odpowiedź. Teraz przynajmniej nie będzie mnie to męczyło Bo tak to myślałem, że ja po prostu taki głąb jestem i nie umiem tego zrobić.
u mnie wycieraczka od strony kierowcy zgarnia 5-6 cm od slupka przez co widocznosc jest gorsza;/ czy u was tak samo jest czy tez moze dochodzi do samego słupka pioro wycieraczki ?
u mnie wycieraczka od strony kierowcy zgarnia 5-6 cm od slupka przez co widocznosc jest gorsza;/ czy u was tak samo jest czy tez moze dochodzi do samego słupka pioro wycieraczki ?
5-6 to chyba nie, najwyraźniej masz źle ustawioną. U mnie dochodzi także jest miej więcej równolegle do słupka, nie wiem czy jest to 2-3 cm czy jakoś tak. Ale otwierasz maskę, zdejmujesz zaślepkę śruby, odkręcasz wycieraczkę, przestawiasz o parę ząbków i masz już ok. 15 minut roboty i odmrożone łapy
5-6 to chyba nie, najwyraźniej masz źle ustawioną. U mnie dochodzi także jest miej więcej równolegle do słupka, nie wiem czy jest to 2-3 cm czy jakoś tak. Ale otwierasz maskę, zdejmujesz zaślepkę śruby, odkręcasz wycieraczkę, przestawiasz o parę ząbków i masz już ok. 15 minut roboty i odmrożone łapy
ale jak przestawisz to pozniej opadana sam dol czy rowniez bedzie wyzej wystawala?
hehe
dzieki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum