Wysłany: 2008-05-14, 09:59 [166] Problem na zimnym silniku
Od kilku dni zauwazylem dziwny objaw przy odpaleniu auta z rana, jest to 166 3,0V6...
Otoz mam takie wrazenie jakby z rana jak jest zimny chodzil na 4-5cylindrow, niewiem czy to kwestia swiec,przeplywki czy innego ustrojstwa.
Wystarczy ze pochodzi z 2-3minuty i jest ok.
Mial ktos z Was cos takiego??
Od czego zaczac??
Przelozylem przeplywke od kolegi i bylo o niebo lepiej, tak wiec kupilem wczoraj przeplywke i...po dokladniejszych ogledzinach ukladu dolotowego, okazalo sie ze na wezu harmonijkowym mam duuuuuza dziure takze wina lezy i w wezu i w przeplywce.
Waz zaizolowalem poki co tasma izolacyjna,przeplywke wymienilem i autko hula jak ta lala
Dostala w prezencie jakies 70-80KM(na oko )
Orientuje sie ktos ile kosztuje ten waz harmonijka w serwisie lub poza nim i jak to sie fachowo nazywa??
wpisałem " rura alfa " i wyszło : http://moto.allegro.pl/se...rec=0&country=1
trzeba by zapytać któregoś sprzedawcy czy ma do 166
no i poszukać pod różnymi nazwami
o ile o to ci chodzi to w intercars część ma nr 18815 i nazywaja to "przewód filtra powietrza" ( niestety brak w ofercie ) a na alledrogo pod tą nazwą są ale niestety nie do Belli
Ostatnio zmieniony przez adamodg 2008-05-16, 07:42, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum