Wysłany: 2007-12-21, 16:00 [166] pomocy auto nie odpala
pomozcie mi kilka dni temu moje auto zostalo poskladane znaczy silnik i zostalo wlozone do auta wszystko elegandzko pieknie a tu lipa nie da sie z warsztatu wyjechac auto nie chce odpalic akumulator byl troche odlaczony pomozcie radio prosi o kod ICS musze go z serwisu wziac ok ale czy to jest wina tego ze auto nie chce odpalic kontrolki od zaplonu sie swieca ale nawet nie chce rozrusznik obrocic pomozcie prosze
Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 3.0 V6 Super
Rocznik: 1998
Wysłany: 2007-12-21, 17:15
paliwo daje? kontrolka silnika sie pali? iskra jest?
_________________ 166 ... potenza e elegante
xaser [Usunięty]
Wysłany: 2007-12-21, 18:35
nie mam pojecia raz bylem w warsztacie teraz oni mysla co to moze byc i nie wiedza mowia ze moze komputer silnika sie zresetowal bo akumulator byl odlaczony troche ale mi sie wydaje ze to nie moze tak byc ze auto nie odpali a ta kontrolka to taka zółta taki kluczyk ?? a jak sie pali to co a jak sie nie pali to co hehe
_________________ Jeśli kraść ... to miliony.
Jeśli się kochać ... to z księżniczką.
Jeśli jeździć autem ... to tylko Alfą Romeo.
Alfa Romeo 166 2.4 JTD '01
Fiat Marea 1.9 JTD '00
Audi A4 1.9 TDI Quattro Avant '96
xaser [Usunięty]
Wysłany: 2007-12-21, 18:40
kurde zaraz tam pojade to bede wiedziec i opisze wam dokladnie co sie dzieje to moze wam sie uda pomoc jakos
xaser [Usunięty]
Wysłany: 2007-12-21, 18:42
aha wlasnie zapomnialem dodac nawet szyby elektryczne ani lusterka nie dzialaja swiatel tez nie ma tylko kontrolki na desce rozdzielczej sie pala niektore
Zrób tak jak pisze 75andrew155, podładuj akumulator.
Fiat Marea 1.9 JTD '00
xaser [Usunięty]
Wysłany: 2007-12-21, 18:50
aha no zobaczymy moze pomoze wezme inny akumulatora oby pomoglo dam znac jak to zrobie !!! a taka fajna bryka heh a stac musi a istnieje jak cos mozliwosc rozkodowania tego imobilajzera ??
aha no zobaczymy moze pomoze wezme inny akumulatora oby pomoglo dam znac jak to zrobie !!! a taka fajna bryka heh a stac musi a istnieje jak cos mozliwosc rozkodowania tego imobilajzera ??
Tak w ASO
Fiat Marea 1.9 JTD '00
Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 3.0 V6 Super
Rocznik: 1998
Wysłany: 2007-12-21, 20:46
sprawdzcie bezpieczniki pod przednią szybą - tam gdzie przeciwpyłka -
_________________ 166 ... potenza e elegante
xaser [Usunięty]
Wysłany: 2007-12-22, 00:16
wiec tak bylem na warsztacie i prubuje odpalic auto kotrolki swieca ok procz tej od ladowania i tej od poziomu oleju code zapala sie i po chwili gasnie , po przekreceniu kluczyka auto nic nie reaguje nie dzialaja szyby wycieraczki za to dzialaja fotele elektryczne lusterka swiatelka swiatla tez sa mijania postojowki przeciwmgielne dlugie kierunki itd akumulator juz ladowany nic nie daje nawet jak inny sie wsadzi to nic nie daje iskra jest paliwo dostaje nie reaguje tylko rozrusznik nic ani tykania ani nic a napewno jest dobry kto zna przyczyne prosze o pomoc auto mi potrzebne bardzo jak naszybciej proszeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :(:(
aha wlasnie bezpieczniki wszystkie sprawdzone sa ok
Ostatnio zmieniony przez xaser 2007-12-22, 00:18, w całości zmieniany 1 raz
to będzie masa,połącz ja na [krótko] jakims grubym kablem od klemy do obudowy i bdziesz wiedział czy to masa
xaser [Usunięty]
Wysłany: 2007-12-22, 17:02
czyli jakims kablem od klemy do obudowy ale czego ??
a auto dalem jezdzace na warsztat tylko ze musialem wymienic pierscienie i uszczelniacze bo troche kopcila alfusia i zlozona a teraz wielce mechanik mowi ze wszystko zrobil a sie odpalic nie da wiec juz nie wiem co robic musi byc jego wina skoro nie odpala nawet rozrusznik nie kreci
kurde widzicie a mi mowi ze wszystko juz 5 razy sprawdzal i jest ok ja juz nie wiem o tej masie mu mowilem to mowi ze jest ok nie zabiore auta od niego bo sie wykreci i powie ze to nie jego wina musi to zrobi wkoncu ja zaprowadzilem dobre auto a teraz nie dzial moge sie zgodzi z tym ze radio sie rozkodowalo ale to mi ktos rozkoduje jakis elektryk w miescie ale zeby auto nie odpalalo przesada musi odpalic a tu nawet rozrusznik nie kreci szyby nie dzialaja wycieraczki tez nie cos zle podlaczyl lub pominol !!! bo mysle ze sterownik od silnika nie ma cis do tego by mogl sie zresetowac i teraz nie mozna go odpaluc wogole ze rozrusznik nie kreci w serwisie nic nie wieddza na ten temat masakra auto juz tydzien stoi zlozone ale nie odpala pomozcie prosze !!!!!!!!!!!!!!11
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum