Witam
Fajowo ze sie cosik ruszyło w tym kierunku.Jestem laikiem w tych sprawach a wiec mam pytanko?Co dokładnie trzeba kupić aby ta navi... działała
:uszy.szukałem tego sprzętu na allegro ale nici........ nic nie znalazłem
Witam
Fajowo ze sie cosik ruszyło w tym kierunku.Jestem laikiem w tych sprawach a wiec mam pytanko?Co dokładnie trzeba kupić aby ta navi... działała
:uszy.szukałem tego sprzętu na allegro ale nici........ nic nie znalazłem
Henekel
Czy podłączenie tego nowego czytnika NAVI wymaga tylko pozamieniania miejscami kabli czy trzeba dorabiać jakiś układ bardziej lub mniej skomplikowany?
A czy do tej nawigacji VDO, masz podłączoną antenę z zestawu, czy z auta?
Nie ma problemów podłączyć antenę z alfy tylko przejściówka kosztuje około 30 zł , a antena do vdo 30 zł na alegro . sam możesz zdecydować co chcesz ja położyłem antenę za szyba z tyłu wielkością pudełka zapałek parametry anteny są lepsze .
Jeśli chodzi o inne pytania to proszę przeczytać cały temat ponieważ te odpowiedzi są w temacie .
Witanko!!!
Sorki ze pytam ale na allegro nic nie ma jedynie znalazlem ,,vdo dayton PC 5000"czy to jest podobny sprzęt do tego co kupiłes czy to jest jakis inny model.Prosze sie nie denerwowac jesli juz to pytanko padlo na forum
Witanko!!!
Sorki ze pytam ale na allegro nic nie ma jedynie znalazlem ,,vdo dayton PC 5000"czy to jest podobny sprzęt do tego co kupiłes czy to jest jakis inny model.Prosze sie nie denerwowac jesli juz to pytanko padlo na forum
Cześć Henekl
Mam jeszcze jedno pytanko związane z podłączeniem tej nowej navi...
Czy mógłbyś uronić troszkę tajemnicy z podczepieniem sie do wtyczki firmowej od alfy.
Jeśli jest to możliwe.Wiem ze i tak podzieliłeś sie z wieloma z nas ta wielka od dawna zagadka ale będę bardzo wdzięczny za te informacje.Ponieważ boje sie ze uszkodzę ICS tymi próbnymi podłączeniami.Jeśli nie to spoko zrozumie.D zięki z góry
Cześć Henekl
Mam jeszcze jedno pytanko związane z podłączeniem tej nowej navi...
Czy mógłbyś uronić troszkę tajemnicy z podczepieniem sie do wtyczki firmowej od alfy.
Jeśli jest to możliwe.Wiem ze i tak podzieliłeś sie z wieloma z nas ta wielka od dawna zagadka ale będę bardzo wdzięczny za te informacje.Ponieważ boje sie ze uszkodzę ICS tymi próbnymi podłączeniami.Jeśli nie to spoko zrozumie.D zięki z góry
Jeszcze raz piszę że nie sprzedaję schematów .
Jeśli chodzi o podłączenie to nie ryzykowałbym na twoim miejścu ponieważ możesz wywalić softa z vdo bardzo czułe draństwo , na szczęście miałem na płycie z autorunem , tak na wszelki wypadek .
chyba wiesz o co chodzi czarny ekran .
Właściwie wszystko co jest potrzebne (schematy, itp) już znalazłem. Sam prawdopodobnie nie będę tego składał bo nie jestem zbyt mocny w tym, a do tego brak czasu, ale mam jednego gościa który w tym siedzi i w wolnej chwili spróbuje to rozgryźć. Jeśli to ruszy to opublikuję tutaj gotowca, a nie tylko zdjęcia działającej navi. Mam w sumie gdzieś czy to ułatwi komuś produkcję i potem sprzedaż jakiś gotowych przejściówek czy nie, ważne że my na tym skorzystamy tutaj. Po to jest to forum, aby publikować takie pomysły. Faktycznie systemy VDO-Philips są bardzo zbliżone do naszej nawigacji, a do tego też na podzespołach Siemensa.
Jeszcze raz dzięki henekl za naprowadzenie na ten genialny pomysł.
Właściwie wszystko co jest potrzebne (schematy, itp) już znalazłem. Sam prawdopodobnie nie będę tego składał bo nie jestem zbyt mocny w tym, a do tego brak czasu, ale mam jednego gościa który w tym siedzi i w wolnej chwili spróbuje to rozgryźć. Jeśli to ruszy to opublikuję tutaj gotowca, a nie tylko zdjęcia działającej navi. Mam w sumie gdzieś czy to ułatwi komuś produkcję i potem sprzedaż jakiś gotowych przejściówek czy nie, ważne że my na tym skorzystamy tutaj. Po to jest to forum, aby publikować takie pomysły. Faktycznie systemy VDO-Philips są bardzo zbliżone do naszej nawigacji, a do tego też na podzespołach Siemensa.
Jeszcze raz dzięki henekl za naprowadzenie na ten genialny pomysł.
No to po sprawie zrobię sobie przejściówkę i na tym koniec .
Kolega Scorpion wyrenczy mnie w opisywaniu jak podłączyć nawi tylko byle szybko bo opzostałe osoby czekają .
Właśnie byłem na etapie produkcji przejściówek tak z 10 sztuk ale dobrze że nie kupiłem układów bo co bym z tym teraz zrobił , a tak mam spokojną głowę .
No to po sprawie zrobię sobie przejściówkę i na tym koniec .
Kolega Scorpion wyrenczy mnie w opisywaniu jak podłączyć nawi tylko byle szybko bo opzostałe osoby czekają .
Właśnie byłem na etapie produkcji przejściówek tak z 10 sztuk ale dobrze że nie kupiłem układów bo co bym z tym teraz zrobił , a tak mam spokojną głowę .
Nie każdemu będzie się chciało kombinować więc nie martw się na pewno znajdą się kupcy więc śmiało możesz te przejściówki robić - stratny z pewnością nie będziesz
Ja jak pisałem daję to dopiero komuś kto myślę że podoła temu zadaniu, ale nie napisałem że będzie to w stanie zrobić na 100%. Tak więc kolego henekel nie karz innych za to, iż ja nie wytrzymałem i na własną rękę zaczynam kombinować
P.S. Co do map to jest też pełno na wszelakich peer2peer, ja zassałem np z eMula.
Schematy złączy jakie udało mi się znaleźć wkleję wieczorem, ponieważ mam je na stacjonarnym. Myślę, że złącze Philips Carin jest takie samo jak VDO, a ja akurat od kolegi mam właśnie zestaw Carin 520, który wg źródeł jest odpowiednikiem VDO MS5000, a mapy są wymienne.
_________________ Pozdrawiam
Scorpion
Ostatnio zmieniony przez Scorpion 2008-05-30, 11:37, w całości zmieniany 2 razy
Obiecane linki:
Schemat I/O Carin/VDO (jakby wrzuta zawodziła to wyślę tego pdf emailem dla zainteresowanych): http://www.wrzuta.pl/pliki/x1u0mPQ0ZR/
Schemat I/O ICS: obcojęzyczna
Tego nie jestem pewien, ponieważ nie wiem czy Becker miał jakieś standardy, a nie znalazłem na polskich stronach niczego innego (menu "kablomania" i ISO - jest tam rozpisane I/O Beckera: http://www.studio24.prv.pl/
Nie zanosiłem tego jeszcze do kolegi więc nie wiem na ile to co znalazłem jest przydatne i czy jeszcze coś nie jest potrzebne.
Obiecane linki:
Schemat I/O Carin/VDO (jakby wrzuta zawodziła to wyślę tego pdf emailem dla zainteresowanych): http://www.wrzuta.pl/pliki/x1u0mPQ0ZR/
Schemat I/O ICS: obcojęzyczna
Tego nie jestem pewien, ponieważ nie wiem czy Becker miał jakieś standardy, a nie znalazłem na polskich stronach niczego innego (menu "kablomania" i ISO - jest tam rozpisane I/O Beckera: http://www.studio24.prv.pl/
Nie zanosiłem tego jeszcze do kolegi więc nie wiem na ile to co znalazłem jest przydatne i czy jeszcze coś nie jest potrzebne.
Przykro mi ale te schematy do niczego nikogo nie doprowadzą , nawet ja z tych opisów nie byłbym w stanie nic zrobić .
Jeszcze jedno vdo dayton ms 5000 ma inne złącze do nawi myślałem że o tym wiedziałeś .
Gdydym miał opisy sygnałów to bym ci prędzej podpowiedział co jak .
nawet gdybuś kupił o demnie złącze tobyś nie miał gdzie to podłączyć , chba że zrobisz złącze do złącza ale to by było masło maślane .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum