Koledzy temat poruszany od zawsze ,i od zawsze negowany,jednak sytuacja niezwykle mnie irytowała ,ciagle zastranawialem sie jakto mozliwe ze do takiego auta niema navi na POLAND niemozliwe i fakt nie ma ale...........................wlasnie ale poszukalem troszke popytalem i ot trafilem na goscia ktory zapewnil mnie ze jest mozliwosc dostosowania alfeczki do prezentowania mapy Polski!!! Mowiac krotko jest to czlowiek zajmujacy sie naprawa przerobka navi i isc-ow w 166 .Cena przerobienia czyli zmuszneia do odtwarzania navi na Polske to 800zl + mapa np.automapa!!!.Czy warto decyzje zostawiam Wam ,z ekonomicznego pkt.widzenia niebardzo jednak jesli w gre wchodzi orginalnosc Alfy niedoczpianie jakichs ekranow na szybie przedniej wtedy ekonomika moze wziac w łeb.Jesli ktos jest zainteresowany dajcie znac dam email do goscia .......
Ja jestem zainteresowany - ale warto by znac troche szczegolow technicznych - na czym polega przerobka - czy powoduje to jakies istotne zmiany w funkcjonowaniu ICS etc.
_________________ Krzysztof Klimas
Alfa 75 2.0IE
Alfa 166 2.4JTD
koledzy zglaszajcie sie kto jest chetny jesli zbierze sie wieksza ilosc osob moze uda mni sie wynegocjowac dobra cene ca przerobki zalezy od ilosci chetnych,ja w miare mozliwosci dowiem sie o co chodzi dokladnie w tej przerobce,jedyny minus ''majster'' jest z trojmiasta
W ostatnim tygodniu stycznia będę w Trójmieście więc jeśli była by możliwość zorganizowania prezentacji to chętnie bym to rozwiązanie sprawdził na własne oczy - wydaje mi się żę dość dużo problemów może być z tym więc trudno jest zainwestować w ciemno 800! Ale jeśli miałoby to rzeczywiście działać to bez większego namysłu w to wchodzę. Czy do sterowania innymi mapami nie jest potrzebny ekran dotykowy?
_________________ Krzysztof Klimas
Alfa 75 2.0IE
Alfa 166 2.4JTD
generalnie sprawa wyglada tak ze niewidzielm na oczy tego patentu zostalem jedynie zapewniony o jego dzialaniu ,teraz dowiaduje sie szczegołow i dopiero po tym bede mogl powiedziec cos szerzej ,jednak niewidzilem jak to dziala wiec temat narazie zawieszam od strony techniczej bo czekam na wyjasnienia ,ale chetnych zapraszam do dyskusji
Bardzo jestem ciekaw czy nie zmieni to funkcjonalności ICSu. Ja się pisze tylko chciał bym poznać jakieś szczegóły. Jak wygląda sterowanie czy zostaje cała np. AtoMapa dostosowana do funkcji ICSu itp itd
Koledzy wiec chodzitu jedynie o dostosowanie automapy a nie samego ICS-a ,takze teoretycznie wszelkie obawy sa rozwiane jedynye podobno wolne terminy za 2 miechy ,a w njablizszej wolnej chwili dostane fotki odpalonego systemu to zamieszcze
Do każdego ICSu z osobna "dorabia" atomapę czy taka automapa będzie pasowa do wielu systemów?? Niezbędny jest samochod do tego czy nie ma takiej potrzeby
Ciekawe, bardzo ciekawe. Gdyby chodziło tylko o płytkę, to byśmy się zrzucili po kilka złotych na te 800zł i po sprawie. smuz by jeszcze na tym zarobił
_________________ Była Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic oraz Honda Civic 1.4i EJ9
Jest Alfa Romeo 156 2.0TS Selespeed oraz wierna Honda Civic 1.4i EJ9
Tak tez pomyslałem tzn nie o moim zarobku a tanszej wersji takiej zminay,jak sie dowiedzialem chodzi tu własnie o płyte a nie o ICS-a ale Czlowiek zajmujacy sie tym udoskonala swoj wymysł tak aby dzialala indywidualnie pod kazdy ICS!!!!wiec tu nie ma mozliwosci ,no chyba ze ktos jest z Pomorza -trojmasta i zna czlowieka albo kogos dla kogo bylo to juz wykonywane i moglby nam forumowiczom pomoc,narazie czekam na zdjecia navi
Witam ciagle czekam na jakies info ... jedyne co wiem to cena 700-800 plus koszt mapy około 400 zl impreza dosc kosztowna ale zobaczymy co z tego wyjdzie
No Panowieee... Nie mogę....
Czy ktoś mi chce powiedziec, że navi w 166 działa pod kontrolą mobilnego windowsa???
Bo tylko tak automapę mozna uruchomic...
A jeśli koleś chce przerobi same dane map, to jest z niego niezły haker, cracker i PROGRAMISTA...
Jeśli się mylę, to sorry... Jednak zdaje mi się, że z tej przeróbki to tylko jeden wielki przekręt może wyjśc...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum