Wysłany: 2008-07-18, 11:42 [166] Karta telefoniczna (adapter)
Mam pytanie , czy ktoś z szanownych alfaholików używa zestawu telefonicznego w AR 166(2000r) ja nie posiadam tej kasetki do której wkłada się kartę sim i nie mam mozliwośc sprawdzic jak to działa i czy wogóle działa. Może ktoś wie gdzie taka kasetkę (adapter) mozna dostać?.
Możesz kupić jakiegoś pre-paida i nie wyłamywać SIM z dużej karty, wtedy będzie pasowało, albo wkleić swoją kartę do takiej dużej. A jeżeli ktoś ma namiary na taki adaprer, to ja się podłączam pod pytanie.
Jak byłem w salonie AR w Zielonej Górze to facet powiedział , że taki adapter jest dostępny u operatorów komórkowych , ale jak zapytałem w Playu to facet mnie wzią za kosmitę. A czy korzystałeś wogóle z tego systemu i jak sobie poradziłeś i gdzie taki pre-paid mozna kupić ?
Koledzy ja kupiłem taki adapter w salonie Fiata (Katowice Rozdzień) 68 zł. ale jest on nie potrzebny wystarczy kupić w salonie operatora kom... np. orange nowy numer za 5 zł nic nie wyłamywać pasuje idealnie potem robisz przekierowanie na swojej kom... na numer jaki masz w alfie i odbierasz połączenia ja tak robie .Pozdrawiam.
sprwadź u siebie cennik przekierowań Bo u mnie w Erze z tego co pamiętamto przekierowanie na inny nr. jest płatne jak rozmowa z Twojego na ten na który przekierowałeś.
sprwadź u siebie cennik przekierowań Bo u mnie w Erze z tego co pamiętamto przekierowanie na inny nr. jest płatne jak rozmowa z Twojego na ten na który przekierowałeś.
Pozdrawiam!
Masz rację przekierowanie jest płatne ale może kupić pakiet startowy z abonamentem za 10 zł miesięcznie będzie mogł dzwonić i odbierać w aucie
Powiem krótko w erze jest taka usługa 2 karty sim na 1 numer - kosztuje 60 zł jednorazowo i po kłopocie. Kupujesz sobie drugą kartę sim nic nie wyłamujesz (bo to przecież duża karta z możliwością wyłamania). Kiedy ktoś do ciebie dzwoni, to dzwonią 2 telefony. Odbierasz ten który chcesz .
Usługa nazywa się Era Tandem, kosztuje 60 zł netto - bez dodatków co-miesięcznych. Niestety nie dzwonią 2 telefony.
Fizycznie należy pójść z swoją starą kartą sim do punktu ery, tam karta sim jest "przerabiana" i dokładana jest do niej nowa karta sim. Dalej wiadomo stary sim do komórki, nowa sim (przypominam jest duża z możliwością wyłamania) do ALFY.
Jak działa? Aktywna jest w danym momencie tylko 1 karta sim ta z której
zostało dokonane ostatnie połączenie. Może być to darmowe połączenie na numer 9600.
Więc generalnie na długie trasy się nada , ale nie jest tak różowo.
Ostatnio zmieniony przez sirpawel 2008-07-21, 12:48, w całości zmieniany 1 raz
Masz to przetestowane?
Bo ja jak się pytałem o tą usługę to dostałem informację, że zalogowane może być tylko jeden telefon.
Czyli jeżeli masz włączony jeden telefon to drugi już się nie zaloguje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum