Jak wygląda u Was sprawa składania lusterek? U mnie jest tak iż składa się tylko lusterko lewe czyli od mojej strony.Poprzedni właściciel powiedział iż tak było jak kupił i gdzieś wyczytał,że są właśnie takie wersje.Tak naprawdę to trochę dziwne,w 164 składały się oba a w nowszym modelu nie.Chyba jest coś nie tak.
_________________ A to już historia:
Alfa 155 2.0 TS 8V
Alfa 164 3.0 V6 24V Super
W mojej składają się obydwa lusterka nie słyszałem o takich wersjach, w których składałoby się tylko jedno lusterko najlepiej rozebrać niedziałające lusterko i wtedy sprawdzić, co i jak.
Witam przerabialem ten problem to jest po prostu lusterko od wersji nie skladajacej ktos takie zalozyl bo nie mial po reka wlasciwej opcji jest wyjscie z tej sytuacji nalezy kupic lusterko uszkodzone w jakis sposob rozbite byle ten mechanizm skladajacy byl sprawny i go po prostu przelozyc oczywiscie musi byc to prawa strona ja tak zrobilem i wszystko dziala.
Witam!
A w każdej 166 są składane lusterka??
Bo ja jeszcze nie znalazłem:)
Pomimo, że mam full wypas 2002 - elekt. fotele z pamięcią, różne czujniki, lusterko samo ściemniające, navi, skóry i webasto. NIE MAM elektr. składanych (tylko elektr. regulowane). Po prostu nie mam tego przycisku od składania lusterek.
Pomimo, że mam full wypas 2002 - elekt. fotele z pamięcią, różne czujniki, lusterko samo ściemniające, navi, skóry i webasto. NIE MAM elektr. składanych (tylko elektr. regulowane). Po prostu nie mam tego przycisku od składania lusterek.
a to już faktycznie dziwne
_________________ A to już historia:
Alfa 155 2.0 TS 8V
Alfa 164 3.0 V6 24V Super
Witam!
A w każdej 166 są składane lusterka??
Bo ja jeszcze nie znalazłem:)
No i właśnie tego się obawiałem bo chyba ja też nie mam:(
Sprawdź na drzwiach (lewych oczywiście) pierwszy "guzik od góry" u mnie jest zaślepka - sztuczny guzik, później jest przełącznik regulacji lewego/prawego lusterka wraz sterowaniem jego położeniem.
Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 2,4 JTD
Rocznik: 2001
Wysłany: 2008-07-09, 21:31
W lusterku masz walnięty mechanizm, który ustawia lusterko już kiedyś przerabiałem taki sam problem u znajomego też w AR. Okazało się,że za szybką w lusterku coś tam nie łączyło bo lekko uderzył w lusterko i nie chciało działać,zamówiłem używane śmiga do dziś elegancko tylko musiałem mu przemalować,ale poza tym już działa. Bawić się nam nie chciało w szukanie usterki w tych kablach lepiej zaoszczędzić czas i kupić używkę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum