Instrukcja podaje tylko takie NGK R PFR6B , wymiana co 100.000 km.
Niestety nie znam cen , ani zamienników. Do TS jako zamiennik stosuje się CHAMPIONY , ale czy są do 2.5 v6 tego nie wiem.
Jeśli chcesz kupić te NGK , poszukaj na allegro np. MMARKET , lub akuki powinni mieć takie w swojej ofercie ( tylko trzeba zadzwonić , bo w tej chwili mogą nie mieć wystawionych na allegro ).
Najlepszym wyborem będą świece NGK Platinum, 40 zł kosztuje sztuka, więc bez tragedii, do TS trzeba wydać więcej
Podaje linka do aukcji jeżeli jesteś zainteresowana
http://www.allegro.pl/ite...mpreza_ngk.html
Nie miałem doświadczenia z Championami ale kiedyś czytałem na forum czyjeś narzekania, pozatym trzeba je częsciej wymieniać.
Mój mechanik powiedział mi ze z wymianą świec w V-ce jest trochę zabawy, więc lepiej założyć takie które zużywają się wolniej. Możemy przez to zaoszczędzić na serwisie.
Pozdrawiam!
_________________ Rafał M
doktorka [Usunięty]
Wysłany: 2008-01-29, 00:17
Ostatnio zmieniony przez doktorka 2008-01-29, 00:28, w całości zmieniany 1 raz
doktorka [Usunięty]
Wysłany: 2008-01-29, 00:27
Dzięki chłopaki za podpowiedzi.
Jak się masz Taif?
Picek - według pana mechanika świece do vki nie są takie tanie, w salonie podali mi cenę 130 zł za sztukę więc cena Mojaxa mnie pozytywnie zaskakuje, hmmm muszę pomyśleć.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez doktorka 2008-01-29, 00:31, w całości zmieniany 1 raz
Ja kupilem oryginalne do alfy za 60 funtow-z tego co wiem w Pl sa drozsze
_________________ * Alfa Romeo 156 zdobywa tytuł samochodu roku 1998
* Alfa Romeo 147 zdobywa tytuł samochodu roku 2001
* Alfa Romeo 159 zdobywa trzecie miejsce w konkursie samochodu roku 2006
W kwesti świec to nie ma co oszczedzać bo zamienniki długo mogą nie służyć. Dla przykładu do 2.0 TS 16V wymieniając w grudniu zapłaciłem za komplet 298zł (4xNGK VL20 po 13,50zł + 4xNGK4259 po 61zł).
W kwesti świec to nie ma co oszczedzać bo zamienniki długo mogą nie służyć. Dla przykładu do 2.0 TS 16V wymieniając w grudniu zapłaciłem za komplet 298zł (4xNGK VL20 po 13,50zł + 4xNGK4259 po 61zł).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum