Wysłany: 2007-12-31, 17:00 [156] Światła pozycyjne przednie
Witam!
Chciałbym wymienić 2 żarówki pozycyjne przednie, z tego co zauważyłem żarówka ta znajduje się pomiędzy żarówkami od świateł długich i mijania, jest tam utrudniony dostęp, próbowałem ciągnąć i przekręcać za tą łopatkę ale bez skutku. Proszę o porady.
_________________ Anonima Lombarda Fabbrica Automobili - tu się wszystko zaczyna..
tam nie ma innych mocowań, musisz ją umiejetnie wyciągnąć łapiąc za "ucho" tej łopatki, przez klosz reflektoru będziesz widział czy żarówka się rusza, czy nie. Pozycja dla alf jest nietypowa bo halogen, do kupienia w ASO.
Nie dość, że nietypowa, to cholernie droga, a nie dość tego (jeszcze raz), to często się przepala.
Koledzy jednak wiedzą, że można ją przerobić na inną, poprzez spiłowanie jednego z bolców żarówki, które są kilkanaście razy tańsze i rzadziej się palą. Niestety nie wiem jaki to jest model żarówki, ponieważ ja mam jeszcze tą halogenową. No, ale poszperaj na forum, bo chyba było to już opisywane jak zmienić na inną.
Jedynym jej plusem jest chyba to że dobrze i mocno świeci, droga to jest bo za 2szt Narva zapłaciłem 20zł z prawą już sobie poradziłem a lewą zrobię po nowym roku bo jest tam stos kabli a dostęp mocno utrudniony. To moja pierwsza wymiana także zobaczymy ile pochodzi. Przymierzam się też do zakupu dywaników gumowych, upatrzyłem sobie dedykowane do 156 mianowicie takie:LINK czytałem na forum że polecane były te od adaszo, jednak te są identyczne. Co myślicie?
_________________ Anonima Lombarda Fabbrica Automobili - tu się wszystko zaczyna..
to pisałem ale napisze raz jeszcze. Zamontujcie sobie t4w zwykłe posotje jak od malucha. Nic nie trzeba piłować tylko mocno wcisnąć. Nie wiem co to za fatyga. a 2 sztuki bluevision kosztują wtedy 19 pln. Ja mam swoje juz 7 mies i żyje.
Jedynym jej plusem jest chyba to że dobrze i mocno świeci, droga to jest bo za 2szt Narva zapłaciłem 20zł z prawą już sobie poradziłem a lewą zrobię po nowym roku bo jest tam stos kabli a dostęp mocno utrudniony. To moja pierwsza wymiana także zobaczymy ile pochodzi. Przymierzam się też do zakupu dywaników gumowych, upatrzyłem sobie dedykowane do 156 mianowicie takie:LINK czytałem na forum że polecane były te od adaszo, jednak te są identyczne. Co myślicie?
Myślę, że dywaniki które wybrałeś są OK. Ja osobiście szukałbym czarnych, ale to dlatego, że mam czarny kolor lakieru.
Co do jakości, myślę, że nie będzie źle, w końcu kosztują 100zł, a nie 35:) Jak się zaopatrzysz daj znać, czy wszystko pasuje i czy jesteś zadowolony.
Dywaniki dziś dotarły wyglądają solidnie, nie ślizgają się, sprowadzane z Niemiec na każdym jest napisane który jest na jaką stronę oraz że jest do AR 156, przednie mają logo Alfa Romeo. Niżej fotki 1. kierowca 2. pasażer 3. tylni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum