Wysłany: 2008-07-19, 09:11 156 SW 1.9 JTD 16V słaba moc
Witam
Kupiłem wymarzona 156 SW 1.9 JTD 16V za miedzą i mam mały problem otóz auto powinno mieć 140 KM ale coś z ta mocą kiepsko. Ciągnie z dołu i po przekroczeniu około 3tys obrotów w zasadzie nic sie już nie dzieje. Jedzie tak jak by miała jakieś 100KM a nie 140. Nie wiem od czego zacząć sprawdzanie. Filtr powietrza patrzałem to nie jest jeszcze zasyfiony.
tez stawiam na przepływke ale wolałem sie poradzic bo po odłaczeniu jej auto robi sie strasznie mułowate, w galaxym TDI tez kilka razy wymieniałem przepływomierz gdy były problemy z moca i zawsze pomagało.
Po odłączeniu przepływomierza w tym silniku auto powinno normalnie dynamicznie jeździć - chyba że masz inną usterkę:
-nieszczelny dolot
-niesprawne sterowanie lub zapieczoną zmienną geometrie turbiny
-niedomknięty EGR
_________________ Obecnie klekocik AR156 1.9 16v JTD M-jet
wcześniej AR156 1.6TS
więc po odłączeniu przepływomierza auto muli sie jak cholera, wczesniej auto stało przez 2 lata wyrejestrowane więc sam juz nie wiem co w pierwszej kolejności sprawdzic a nie chciałbym wywalac kasy w błoto.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum