Wysłany: 2008-01-09, 22:22 [156] Radio MP3 czy Zmieniarka MP3
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć czy jest do alfy jakieś radio z funkcją mp3 ?
Bo chyba tam trzeba jakieś specjalne o ile się nie mylę, ponieważ wejście chyba trochę inne ?
Czy to tylko moje wrażenie ? Jeśli nie to możecie pokazać jakieś przykłady z allegro chociażby ? No i jeśli z przodu nie da rady, to może zmieniarkę płyt z możliwością odtwarzania MP3 ?
Bo najbardziej mi na tym zależy. Bo jakby nie patrzeć 6 zwykłych płyt Audio można zastąpić jedną z MP3.
Będę wdzięczny za rozjaśnienie mnie jak to wygląda wszystko w praktyce.
Wysłany: 2008-01-10, 00:02 Re: Radio MP3 czy Zmieniarka MP3
Standardowe radio z mp3. Z każdym innym nie powinno być problemu, no może nie moga być za długie bo może chyba nawiew zasłaniać.
Ja mam włożonego Clariona, stary model ale gra ekstra. Sprzedaję i zamieniam na coś z jeszcze wyższej półki i z zielonym podświetleniem.
http://www.allegro.pl/ite...n_db348rmp.html
inne jest tylko wejście antenowe ( tzw blaupunkt ) i jak masz w radiu które chcesz tzw. standard to trzeba nabyć przejściówkę za kilka zł
np. http://www.allegro.pl/ite...unkt_4009_.html
Ostatnio zmieniony przez adamodg 2008-01-10, 09:32, w całości zmieniany 1 raz
Zapomniałem dodać, że mam obecnie teraz Blaupunkta.
Wygląda to mniej więcej tak:
Jak wyciągnę go i włożę jakieś inne radyjko z obsługą MP3 to stracę możliwość konfiguracji nawigacji, itp. Ale zyskam MP3. Czy to jest jedyna metoda typu "coś za coś" ?
No i czy są jakieś zmieniarki Mp3 ? Czy tak to się nazywa dokładnie ?
Jest coś takiego w ogóle ? Bo jak szukałem po allegro to nie mogłem nic znaleźć.
Byłbym wdzięczny jakbyście mnie mogli nakierować jakoś na nie, albo powiedzieć jak się "normalnie" na takie urządzenie mówi
Ja też się przyłączę do dyskusji.
Dziś zamówiłem transmiter FM z MP3 na allegro - czyta z pendriva, zasilanie z gniazda zapalniczki - cena ok. 100zł . Nie wiem jak to będzie działac - mam nadzieję, że nie będzie to całkowita wtopa. Na tym co zamówiłem, tytuły utowrów wyświetlane są na transmitrze - ale widziałem w internecie transmitery z RDS - wtedy utwory wyświetlane są na wyświetlaczu radia - cena chyba ok. 300zł.
Obsługa transmiterów z przycisków na transmiterze lub z pilota.
A może ktoś ma już doświadczenie z transmiterami FM w alfie ? Jak wygląda jakość dźwięku ?
ja mam transmiter w mojej alfie. Powiem szczerze że nie najgorzej to wszystko działa. Na początku nie wiem czemu przy dodawaniu gazu taki gwizd było słychać ale to przez dwa dni chyba ale ogólnie to jest okej. To nie zmieniarka ale jak sie kartę pamięci wrzuci to nie najgorzej to wygląda.
Pozdro
mam jeszcze pytanie jedno bo ja nie miałem zmieniarki jak kupiłem auto i nawet nie ma otworu wyciętego czy jak ściągnę obudowę to będą kable żeby mozna było ją podłączyć??
Pozdrawiam
daniell162, zmieniarka powinna być w bagażniku w takim schowku.
Przynajmniej u mnie tak jest, i mam Clariona z magazynkiem na 6 CD.
Postanowiłem w końcu, że nie będę póki co inwestować bo to co mam wystarczy, a i tak głównie słucham radia gdzie i tak lecą wszystkie nowości które i tak bym nagrywał
Nie ukrywam, że MP3 by się przydało ale póki co mam ważniejsze wydatki związane z bellą
Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 2.4JTD Super 3.0 V Super
Rocznik: 2000
Wysłany: 2008-01-17, 20:24 Loudlink...
W zamyśle Arnolda loudlink miał być lekarstwem na problem zmieniarki w 166. A problem jest, bo Alfa zmodyfikowała nieco Beckera i na tej bazie zrobiła swój produkt. Dlatego zmieniary do 166 osiągają takie astronomiczne ceny.
Później okazało się, że produkt można opchnąć pozostałym Alfisti, no i biznes się rozkręcił.
Na razie nie ma CD-Text, ale urządzenie jest naprawdę rewelacyjne - udaje zmieniarkę dlatego można nim sterować z radia, jak każdą zmieniarką.
przepraszam ze troszke zmienie temat ale nie chce robic osobnego tematu kiedy słucham radia mam czesto zakłucenia typu szumy itp. nie wiem co jest grane jak jezdziłem Lancia nie miałem tego problemu moze ktos sie orientuje? pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum