Mam pytanie czy moze sie ktos orientuje czy ta pokrywa pasuje do alfy 1,6T.S rok98 czy to moze z jakiejś nowszej wersji ,pisze ze pasuje ,bo moja jest troszke inna...
pozdrawiam
dzieki
_________________ TATO ZAWSZE BĘDĘ CIĘ KOCHAŁ!!! [*] ;((( R.I.P.
A widzisz ty masz jeszcze starszego TS-a z aluminiowa pokrywa
W takim przypadku trudno powiedziec czy rozstaw srub bedzie sie zgadzal Najlepiej bylo by przymierzyć
_________________ Renault Laguna Powered by 1.6 16v
Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
A widzisz ty masz jeszcze starszego TS-a z aluminiowa pokrywa
W takim przypadku trudno powiedziec czy rozstaw srub bedzie sie zgadzal Najlepiej bylo by przymierzyć
hmmm no nic zadałem pytanie sprzedającemu moze odpowie o ile bedzie wiedział
dzieki
pozdr
moja juz troszke sie zużyła ,nie wygląda za ładnie ,moze ta sie zakłada na tą starą heh nie wiem ,chyba ze jakis srodek porzadny do czyszczenai pokryw aluminiowych ale nie wiem czy cos takiego jest...
moze macie cos sprawdzonego
dzikei
wymieszaj troche aktywnej piany z goraca woda spryskaj pokrywe wyszoruj szczotką i przejedź to kercherem efekt gwarantowany ja tak robiłem na swojej plastikowej
_________________ Ci ludzie te miejsca to mnie napędza
Przepraszam, że tak wtrące, ale czy były aluminiowe pokrywy do mojego modelu?
Tj. 156 2.4 JTD z 2002 roku? Bo nie powiem, efekt wygląda zabójczo, a posiadam teraz plastik
robak#21, zaskoczyles mnie ze masz identyczny silnik jak u mnie. Myslalem ze masz już z wydmuszką u góry
A jesli juz to zrob jak ja. Wyczyscilem porządnie papierem ściernym tą część ktora jest nie demontowalna, odtłuscilem, okleilem wszystko wokół gazetami i prysnąłem srebrnym lakierem w sprayu do 400 stopni. To samo zrobilem z pokrywą odkręcaną tyle ze tu użyłem porządnej szczotki drucianej do czyszczenia.
I mam piękną pokrywe silnika
Aha. Mam jeszcze jedną całą puszke lakieru jesli chcesz.
fred
_________________ Nie pytaj co ASO może zrobić dla Ciebie, tylko co Ty możesz zrobić dla ASO
----------------------
Alfy są brzydkie i się psują! - wszak miliony użytkowników golfów nie mogą się mylić
Ostatnio zmieniony przez Fred 2008-07-23, 18:14, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum