Ostatnio mam wrazenie jak by alfa dostala gdzies przedmuchu na wydechu
Obejzalem dokladnie tlumiki i nigdzie nie widac sladu za wyjatkiem tego lacznika elastycznego
Widac na nim slady sadzy od strony kolektora , siateczka jest juz z obu stron przerdzewiala a sam lacznik lapiac go w reke mozna przesuwac do przodu lub do tylu
Czy ktos moglby mi opisac czym charakteryzuje sie zepsuty lacznik elastyczny i jak sie do montuje/demontuje ?? On jest tylko wsadzony miedzy kolektor a katalizator na zasadzie wcisniecia sprezyny czy jakos inaczej mocowany ??
Jakie parametry powinien miec lacznik do AR 156 1.8 TS ?? Na allegro jest pelno ofert ale nie wiem co wybrac
Ktores z nich bedzie pasowalo ??
http://www.allegro.pl/ite...wka_od_ss_.html
_________________ Renault Laguna Powered by 1.6 16v
Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
Witaj ostatnio wymienialem go u siebie ja w swojej 1,6 kupilem 250/50mm a montuje sie go tak ze trzeba najlepiej wykrecic wydech az do katalizatora polozyc na ziemi wyciac stary i w spawac nowy.jesli jest on juz do wymiany to bedziesz slyszal to prz przyspieszaniu otworz okno i posluchaj czy sie nie dlawi powietrzem i czy przypadkiem glosniej nie pracuje jak zawsze.Pozdrawiam Mateusz
słychać pyrkotanie (nie wiem jak opisać ten dźwiek) spod samochodu jak jest nieszczelny
- dokładnie , pow 3000 obr słychać już wyraźnie, dosyć łatwo to zdiagnozować na słuch nawet bez kanału ( wychylić głowę pod auto i przygazować trochę )
koszt naprawy u tłumikarza 50- 70 zł , a złącze najlepiej wzmacniane
ja mam naspawane na rurki po prostu (naciagnięte i przyspawane). Nie rozumiem chyba pytania. Zreszta nie znam sie tez na tym niestety wiec może dlatego
jesli chodzi o montaz to musisz zobaczyc jak Ci wyjdzie ta zlaczka ona jest zbudowana tak ze srodek to taka jakby siatka a boki ma z blachy jesli one zostana na rurze od wydechu to musisz je wyciac a pozniej przyspawac nowe w te miejsca ale jesli wyjmiesz ta czesc tłumika to pamietaj ze jak w spawasz z jednej strony to przymierz najpierw zanim wspawasz z drugiej bo moze bedzie trzeba obciac kawalek rurki mam nadzieje ze w miare zrozumiale napisalem jak cos nie jasne to napisz.Pozdrawiam
Jeżeli sam w własnym zakresie chcesz spawać i będziesz to robił np. migomatem lub też inną spawarką na prąd to dowiedz się dokładnie jak to się robi i jak zabezpieczyć akumulator i elektrykę żeby ci to nie wysiadło, kiedyś osobiście byłem świadkiem gdzie przy spawaniu pracownik nie zabezpieczył tego i podczas pierwszych spawów wyje**** wszystkie poduszki w aucie była to jakaś Toyota z tego co pamiętam, więc właściciel warsztatu się troszkę wykosztował .
ale widze ze kolejna alfa co nie ma tej metalowej płytki pod miską
ja kiedys zmieniałem to złacze u tłumikarzy ale w innym samochodzie i tam złacze było troche dalej (za środkową poduszką silnika) i wymienili to bez wyjmowania tej rury kolektorowej tylko wycieli i wspawali.. i zdaje mnie sie ze oni tak zazwyczaj robią
No nie wiem ile u Ciebie może to kosztować ale u mnie takie cóś kosztuje w granicach 50-100zł a spawanie mam gratis u znajomego który tym handluje więc myślę że nie jest to szczególnie duży wydatek. Myślę że w 100zł z robocizną powinieneś się zmieścić
A co do blaszki przy misce to przy mojej pierwszej Alfie właśnie przez nią rozwaliłem michę a przy tej co teraz mam to w ogóle cała się posypała jak jechałem nieco za szybko i pojawiła się dziura , więc rada dla przyszłych kupujących Alfę 156: ściągajcie od razu tą blaszkę !!!
Ostatnio zmieniony przez Spirit 2008-05-02, 10:09, w całości zmieniany 1 raz
taki łącznik u tłumikarza obok mnie- z montażem kosztuje 200 zł
problem polega na tym że ten element wydechu w Alfach często ulega "uszkodzeniu" w poprzedniej alfie ktora ( w momencie sprzedaży) miała 147 tys km wymieniałem to 3 razy...
Ciekawe czy można to jakoś zastąpić ?
dedykowany układ wydechowy np Supersprint nie ma żadnych elastycznych fragmentów
_________________ Il Cuore ha sempre ragione... Alfa Romeo...
Alfista,
O kurcze nigdy bym sie nie domyslil ze cos takiego tam bylo
Szkoda ze poprzedni wlasciciel mi go nie oddal to bym na skupie metali niezelaznych opchnal i mial na ten elastyczny lacznik
_________________ Renault Laguna Powered by 1.6 16v
Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
A co do akumulatora to jak mi spawali tłumik końcowy to koleś podłączył jakieś coś pod akumulator taka jak by mała skrzynka ale samych klem nic nie ściągał.
Ja zapłaciłem za wymianę łącznika elastycznego 150 zł. Problem jest w tym, że to niekoniecznie łączniki są wadliwe, tylko bezmyślni mechanicy przyczyniają się do ich uszkodzenia. Trzeba pilnować, czy podczas napraw wymagających odłączenia dwururki od kolektora wydechowego mechanicy podpierają albo podwiązują dwururkę. Jeżeli tego nie robią, to ciężar dwururki skutecznie uszkadza oplot łącznika i po krótkim czasie powstaje dziura. Mnie tak właśnie bezmyślny mechanik załatwił, wymieniając przedni stabilizator.
Co do bhp przy spawaniu, to jeżeli nie ma się tzw. szokera, to trzeba bezwzględnie odłączyć akumulator. Niektórzy jeszcze dla bezpieczeństwa odłączają wtyczki od ECU.
Szef , ja złącze to wymieniłem w firmie BIMOT , za Biedronką na Wyszyńskiego zaraz skręcasz w prawo. Wymiar tej złączki jaką mi wspawali 55\250mm - cena 100 zł + robocizna 50 zł.
A co do tej metalowej osłony o której pisze Alfista , to też jej nie miałem. Pokradli je czy co
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum