Wysłany: 2008-04-20, 19:12 [156] kontrolka wtrysków w 2,4jtd?
Witam!Mam problem z moja 156 2.4jtd,mianowicie przy ostrzejszym przyspieszniu pomyzej 3,2 tys.obrotów zapala mi sie kontrolka wtrysków(ta na górze) i czasami traci moc po czym puszczam gaz i wciskam wtedy jest juz dobrze,ale nie osiaga juz 200km/h tylko 180 max.Na kompie wyszło zbyt duze doładowanie turbiny.Macie jakies pomysły??
Mozesz próbować czyścic samodzielnie tu masz nawet instrukcję obrazkową:
http://mk4asv.ekoleg.pl/p...r_procedure.pdf
ale czy po takim czyszczeniu będzie jeszcze turbawka działała?
_________________ Obecnie klekocik AR156 1.9 16v JTD M-jet
wcześniej AR156 1.6TS
mam podobny problem tylko u mnie dzieje sie to tylko na 4 biegu chyba gdy przeciagne 3 bieg prawie do czerwonego po wrzuceniu 4 zapala sie kontrolka i alfa nie idzie po wrzuceniu 5 jest ok . czy to to samo czy moze czytalem tu na forum ze to moze jakies kostki nie łacza ?? moj silnik to 2.4 jtd
Ja miałem podobnie w moim grzechotniku. turbina przeładowywała do 2,6 bara wymieniłem elektrozawór na przednim pasie co steruje łopatkami na turbinie i juz jest ok
Ja miałem podobnie w moim grzechotniku. turbina przeładowywała do 2,6 bara wymieniłem elektrozawór na przednim pasie co steruje łopatkami na turbinie i juz jest ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum