Witam mam problem z klimą w alfie 156 2.0TS a mianowicie kiedy ją kupowałem poprzedni właściciel twierdził, że tylko wystarczy nabić i bedzie ok natomiast okazało się że klima jest niekompletna a dokładniej brakuje osuszacza, węża od chłodnicy do osuszacza oraz węża od osuszacza do parownika. Mam pytanie gdzie można wmiare tanio kupić brakujące cząści oraz wiecie może czy części te różnią się w zalężności od pojemnośći silnika i roku produkcj. Może macie również godny polecenia warsztat na terenie Śląska.
Zgóry dzieki za pomoc.(zbliża się lato więc muszę coś z tym zrobić mam nadzieje że kolesia-poprzedniego właściciela który rozbebeszył klimkę w alfce też ktoś zapnie kiedyś w d......)
Jak nie ma nabitej klimy w aucie to przewaznie jest cos nie tak lub auto po strzale,poniewaz freon sam nie ulotni sie.jesli chodzi o weze to na allegro bedzie najtaniej.
pozdrawiam wszystkich alfaholikow.
_________________ Paker.co.uk dla tych ktorzy lubia sport i zdrowie
ok a co z elementami do klimki różnią sie w zależności od silnika i roku produkcji bo na allegro niektórzy twierdzą że nie ma to znaczenia zas inni mówią odwrotnie.
Przede wszystkim, to ja zrobiłbym taką zadymę poprzedniemu właścicielowi, że by Ci ze strachu klimatronika tam wstawił i polerował bellę do końca życia!
Takie zachowanie to szczyt bezczelności, po prostu poniżej krytyki...
Pozdrawiam.
- Rafał
Jak nie ma nabitej klimy w aucie to przewaznie jest cos nie tak lub auto po strzale,poniewaz freon sam nie ulotni sie.jesli chodzi o weze to na allegro bedzie najtaniej.
pozdrawiam wszystkich alfaholikow.
Freon - a dokładniej czynnik chłodzący - sam się ulatnia, jak najbardziej.
Ubytek samoistny może wynosić do 10% rocznie.
Sam kupiłem auto, gdzie klima nie działała. Nabiłem i śmiga już rok
bez problemu.
Nie ma co generalizować. Że zaraz po strzale.
Jeżeli jesteś ze Śląska to proponuję części używane z Przyszowic k/Gliwic,mają tam spory skład między innymi do Alfy,wystawiają też części na allegro,szukaj tam użytkownika ROBCAR 2007
lub ROBCAR 2004,gdy pojedziesz do Przyszowic jest tam też kilka innych placówek tego typu wszystkie przy głównej drodze na Knurów,gdybyś chciał chętnie opiszę jak tam trafić.
Witam powracając do tematu porónałem węże do klimy z alfy 156 2.0TS z roku 99 i 98 i są zupełnie rożne. Natomiast pojawił się inny problem zamontowałem brakujęce części
( węże osuszacz ) uzupełniłem czynnik a klimka nie chłodzi tak jak powinna (prawie wcale),
rórka od hlodnicy do osuszacza tylko do połowu jet zimna o dalej tylko letnia nie wiem co jest grane niby elektrycznie wszystko ok sprężara działa. Nie mam pojęcia o co może chodzić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum