Od razu mówię, że wszystkie światła działają jak należy.
Czytałem w instrukcji, ze ikonka tej żółtej żarówki z wykrzyknikiem w środku mówi o tym, że jest problem z którymś ze świateł. Miałem przez jakiś czas problem z jednym długim.
Jednak dzisiaj wymieniłem i wszystko świeci jak należy i myślałem, że żaróweczka zniknie w końcu, a ona nadal świeci...na początku myślałem, że to oznaczenie, że światła się świecą, ale od tego jest zielona ikonka z tymi światłami na boki.
Jeszcze raz mówię, sprawdzałem wszystkie światła.
Co może być nie tak, problem ze stykami, z przewodami ? Bo nie mam pojęcia po prostu.
Radzę dokładnie sprawdzic podświetlenie tablicy rejestrcyjnej a w drugiej kolejności żarówki od świateł postojowych.. Ta pomarańczowa zarówka nie zapali się nawet jak nie będziesz miał jednego ze światel mijania czy drogowych.
Chyba że założyłes inne żarówki niz przewiduje producent (np. diody, albo zmodyfikowałeś postojówki) wtedy będzie się świecić
Ano - wlasnie - to jest kolejna opcja. System sprawdzania swiatel dziala na zasadzie oporu wiec jezeli gdzies masz diody to bedzie ci wywalac kontrolka.
Podświetlenie tablicy działa jednak.
Ale rzeczywiście mam inne postojówki, takie lekko niebieskawe wsadziłem.
Nie diody, ale jednak nieco inne niż standardowe. Drogowe działają bez problemu.
Czyli wg waszych rad wynika, że to mogą robić te postojówki.
Da się jakoś załatwić ten problem, czy jednak się przyzwyczaić do tego lepiej
Oczywiście bez wymieniania świateł.
Tak na marginesie już.
Wymiana światłem to po prostu horror, dojście do drogowych jest po prostu makabryczne, a już nie mówię o mijania ! Dobrze, że działają bo nie wiem jak się tam dostanę...
To jest po prostu nie możliwe się tam dostać...macie jakieś rady ? Czy po prostu modlić się, żeby nie wysiadły te mijania
Podświetlenie tablicy działa jednak.
Ale rzeczywiście mam inne postojówki, takie lekko niebieskawe wsadziłem.
Nie diody, ale jednak nieco inne niż standardowe. Drogowe działają bez problemu.
Czyli wg waszych rad wynika, że to mogą robić te postojówki.
Da się jakoś załatwić ten problem, czy jednak się przyzwyczaić do tego lepiej
Oczywiście bez wymieniania świateł.
no nie wiem jesli masz zarowki postojowe nibieskie ale H6W tro nie powinien byc problem z nimi - tak jak radzil kolega wczesniej podejrzewam ze bedziesz musial wymienic postoje...
btw. jakie zaroweczki wchodza na swiatla wsteczne? typ...?
_________________ przekonałem się do włoskiej motoryzacji
Widocznie producent samochodu uznał, że jak nie działa światło mijania, to kierowca i tak to widzi - nie pomyślał jednak, że na światłach trzeba będzie jeżdzić w dzień i to nawet w lipcu.
A u mnie najpierw trzeba popuścić 3 małe śrubki kluczykiem imbusowym, a dopiero potem ciągnąć w górę gałkę zmiany biegów.
tak samo jak wkurzało mnie to ze ledy załozone w podśw rej tez wyzwalaja ten sygnał. Ale pochwale sie że odkryłem że mozna wsadzić ledy w kierunkowskazy, tyle ze wygladaj tam tak sobie:)
Tak na marginesie już.
Wymiana światłem to po prostu horror, dojście do drogowych jest po prostu makabryczne, a już nie mówię o mijania ! Dobrze, że działają bo nie wiem jak się tam dostanę...
To jest po prostu nie możliwe się tam dostać...macie jakieś rady ? Czy po prostu modlić się, żeby nie wysiadły te mijania [/quote]ja żeby wymienićżarowki odczepilem cale lampy.do tego trzeba zdjąć dwie małe atrapki te po obu stronach grila i odkręcić 4 śruby mocując zderzak wtedy można go odgiąć lekko w dół idojść do dolnej śruby mocującej lampe kluczem śrubokrętowym bo inny nie dojdzie .potem odkręcacie drugą od góry i już trzyma tylko zatrzask.jego śrubokrętem i już można lampe przesunąć do środka auta i wtedy odtyłu jest bardzo proste dejście,a jak kto się dobrze nagimnastykuje to i całą lampe wyjmie. powodzenia.
To jest po prostu nie możliwe się tam dostać...macie jakieś rady ?
Z rocznika wnoskuję że masz model po FL, ja w swojej ostanio wymieniałem drogowe i jakoś większego problemu nie byłozajęło mi to 15 ( nie mogłem dojść do tego jak sa zatrzaśnięte żarówki ) . Nie wiem jak wygląda pod maską po FL. Uważam że nie ma katastrofy z wymiana, w niektórych sam trzeba aku wyjmowac i inne takie cyrki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum