Wysłany: 2007-12-19, 21:25 [156] identyfikacja pompy ABS z EBD
witam chciałbym otworzyć nowy temat mianowicie jak zidentyfikować pompę ABS. Mam 156 1.9 JTD z 2000 r. Zaświeciły mi się równocześnie kontrolka ABS oraz tej od okładzin niskiego pozimu płynu jednym słowem awaria EBD. Pojechałem do serwisu i tam powiedzieli mi, że to przekaźnik od EBD, który zabudowany jest wewnątrz pompy, a BOSCH nie zaleca naprawy tylko wymianę. Co prawda podobno ktoś gdzieś to naprawia ala mój mechanik też mi to odradził ze względu na późniejsze wycieki z pompy. Cena tego cacka w serwisie to ponad 6500 zł więc szukam używki i tu zaczyna sie mój problem. W serwisie BOSCHA podali mi dwa numery 0265 216 401 i 0265 216 402 a w serwisie Fiata 717 11 253 niestety od kilku miesięcy nie moge napotkać pompy z takim numerem. Mam wątpliwości czy ten (który?)numer powinien być na naklejce z kodem paskowym czy powinien byc wybity numeratorem w korpusie pompy. Czy można zamontować pompę o innym numerze, wizualnie taką samą? Dodam tylko, że próbowałem odczytać numer na pompie w mojej belli niestety okazał się nieczytelny. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum